14.7 C
Gandia
Dilluns, 4 desembre, 2023

El programa del PSPV de Gandia inclou un ‘cluster’ sanitari al polígon Sanxo Llop

El programa en matèria de salut del PSPV per a les eleccions municipals de Gandia preveu una sèrie d’actuacions com ara implantar graus universitaris relacionats amb la salut i altres usos sanitaris al polígon Sanxo Llop, on hi és l’hospital. El programa ha estat presntat aquest divendres en una nova jornada sectorial amb el títol ‘La Gandia que tu vols’ centrada en l’àmbit sanitari.

L’acte, que es va celebrar en el Saló de Corones del Palau Ducal, va comptar com a ponents amb el director-gerent de l’hospital Francesc de Borja de Gandia, Joaquín Miñana; el cap de Pediatria d’este centre hospitalari, José Miguel Sequí; l’alcaldessa i candidata a revalidar l’alcaldia de Gandia, Diana Morant; i la responsable d’Acció Sectorial del Comité Electoral i membre de la candidatura socialista, Liduvina Gil, que va ser la moderadora de la jornada.

Es va parlar del nou Espai Sanitari Roís de Corella, del Pla de Salut, de les millores implantades a l’hospital comarcal i de la proposta estrela en matèria sanitària del Programa de Govern del PSPV de Gandia: la creació d’un clúster sociosanitari en el polígon Sanxo Llop. Es tracta de facilitar la implantació d’empreses i institucions relacionades entre si, pertanyents a un mateix sector o segment de mercat, que es troben pròximes i que col·laboren per a ser més competitives. 
En este cas, dins del sector sanitari, amb l’hospital comarcal com a eix central per a ser un gran pol d’atracció, especialment, en l’àmbit de l’educació o la investigació. “Per això continuarem negociant amb la Universitat de València i altres centres perquè s’implanten a la nostra ciutat amb els seus cicles i graus de medicina o infermeria”, va assenyalar Diana Morant.

Per a la seua posada en marxa “resulta clau planificar urbanísticament eixa zona, i ja hem començat a fer-ho. Vam poder desbloquejar el polígon Sanxo Llop i ja ha començat la construcció d’una residència de majors gràcies la inversió privada. Ara, volem oferir parcel·les en condicions beneficioses a aquelles empreses o entitats, assistencials o educatives, que vulguen implantar-se a la ciutat. Perquè generen economia al voltant de la salut, i no hi ha millor economia que eixa”, va explicar Diana Morant.

L’alcaldessa i candidata socialista va ressaltar també el treball realitzat per a iniciar la construcció del futur Centre de Salut Integral de Roís de Corella: “Ha costat tres anys tindre una proposta vàlida. Però ho hem aconseguit i volem que siga un centre d’avantguarda, amb espais pioners com seran la Casa del Pacient o l’Escola de Salut”. 

Sobre este tema, el director-gerent de l’hospital Francesc de Borja de Gandia, Joaquín Miñana, va recordar la conveniència d’haver optat finalment per este tipus de centre enfront d’altres opcions que es van estudiar al principi. “Estava la necessitat clara de recuperar eixe espai per a la sanitat. Calia donar un millor servei i atenció als veïns de la zona. I teníem també la necessitat de dotar d’un espai propi i unificat a alguns serveis com a Salut Mental, Salut Pública i Atenció Primària”.

José Miguel Sequí va exposar al públic algunes de les iniciatives més destacades que s’han dut a terme en la seua àrea que són pioneres i referents per a altres centres hospitalaris del territori espanyol, com els estudis amb la Universitat Politècnica de València sobre la contaminació ambiental en nounats o la instal·lació de sistemes audiovisuals per a facilitar proves als xiquets com l’ecocardiografía o cures en la zona d’urgències. La millora en l’Àrea de Maternitat (implantació de l’epidural i habitacions individuals) i la política d’humanització del tracte amb el xiquet són altres aspectes que destaquen del servei de pediatria.

Especial rellevància tenen els cursos de reanimació cardiopulmonar i els tallers d’urgències infantils a les escoles en col·laboració amb l’Ajuntament de Gandia, que comporten “més demanda de la que podem assumir”. En este punt, el doctor Sequí va voler destacar i agrair la implicació del Departament de Sanitat Pública i Polítiques Saludables del Consistori gandià i la seua clara aposta duta a terme cap a la millora de la salut i l’educació sanitària de la població.

Per la seua banda, Liduvina Gil va repassar les accions més destacades de la legislatura que ja finalitza, com el recentment posat en marxa, de forma pilot, programa de prescripció mèdica en el qual els metges “estan ja receptant activitat física. És un programa pioner que fem en coordinació amb la Regidoria d’Esports i que volem anar ampliant en un futur”. 

Gil també va apuntar que “ha sigut una legislatura intensa però hem aconseguit entrar en la Xarxa Espanyola de Ciutats Saludables; formem part de la Xarxa Salut de la Conselleria i ens hem sumat al seu IV Pla de Salut; som Ciutat Amigable amb la Gent Gran. També hem entrat en l’Estratègia de Salut del Sistema Nacional de Salut, un projecte que necessitàvem per a fer polítiques participatives, i les hem fetes a través de la Mesa Intersectorial, on la ciutadania i els tècnics han definit les necessitats i les prioritats de la nostra ciutat. Hem fet un treball de col·laboració que ja és referent i que ja és un model a seguir fora de Gandia i la Comunitat Valenciana”.

 

Articles relacionats