13 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Anunci de baixada d’impostos a dos mesos d’eleccions

El Ministeri d’Hisenda ha afluixat la corda per a que ajuntaments com Gandia, en situació d’emergència financera, puguen estendre en el temps la seua morositat. La mesura permetrà a Gandia (285 milions de deure) agrupar en una sola operació financera 23 crèdits que sumen 192 milions d’euros. Això significa que es reduiria a la meitat la quota que s’hauria de pagar cada any.

L’Ajuntament de Gandia podria amortitzar els 285 milions d’euros de deute pendent en vint anys i no en els deu previstos inicialment pel Pla d’Ajust, al qual està sotmés el consistori gandià i que s’ha complit per imperatiu legal durant tota la legislatura. El marge per a pagar el deute municipal s’amplia fins a 2039, set anys més d’allò que estava previst.

L’estalvi es pensa destinar a la reducció d’impostos en plena precapanya electoral. L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, ja ha sol·licitat una reunió amb la ministra socialista d’Hisenda, María Jesús Montero, perquè autoritze l’Ajuntament a aplicar una rebaixa dels impostos municipals.

El PSPV-PSOE de Gandia ha reaccionat amb entusiasme: “la major alegria econòmica de la legislatura arriba amb els socialistes Pedro Sánchez i Diana Morant, després de conéixer-se les mesures impulsades pel Govern d’Espanya amb les quals s’encarrila definitivament el futur financer de la ciutat, possibilitant una reduccció en la càrrega fiscal dels gandians”.

Alohra, han recordat que durant tota l’anterior legislatura l’exalcalde del PP Arturo Torró va llançar diversos anuncis per a refinançar el deute municipal, una petició que el ministre del seu mateix partit Cristóbal Montoro mai va autoritzar. El que cal valorar, no obstant, és si l’enrocament de Montoro obeïa en realitat a la seua determinada intenció de ser inflexible amb el deute dels ajuntaments. 

 

Articles relacionats