17.8 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

El programa d’ecoturisme #PlatjaNatura suma ja un total de 2.451 visitants 

 

• Tot i la crisi per la Covid-19, durant el 2020 s’han registrat 275 participants, el que representa un 74% de les places oferides per la regidoria de Gestió Responsable del Territori.

• La quarta edició del programa, que inclou 15 excursions amb eixida des de la Platja de Gandia, s’ha dut a terme els dimecres, dijous i divendres de juliol i agost de 2020 a la vesprada, als diferents Centres d’Interpretació de Gandia (Parpalló – Borrell i Marjal) i a les Dunes de l’Auir.

La regidora delgada de Gestió Responsable del Territori, Alícia Izquierdo, acompanyada de la representant d’Ideari Coop., María José Martí, ha fet aquest matí un balanç de la quarta edició del programa d’ecoturisme #PlatjaNatura.

Estem molt satisfets, ja que, a pesar de la situació atípica de la temporada estival, podem dir que s’han superat les expectatives arribant, fins i tot, a tindre llista d’espera en les excursions al PNM Parpalló- Borrell, en les setmanes centrals del mes d’agost. En aquest sentit, es posa de manifest que la ciutadania demanda cada vegada més la pràctica d’aquesta tipologia turística, relacionada amb els espais naturals i les activitats a l’aire lliure. El tastet de productes locals és també una de les parts del producte ecoturístic molt valorada pels visitants i la majoria d’ells els han adquirit”, ha expressat Izquierdo.

Si ens centrem en les dades estadístiques, destaca la participació en les excursions al Paratge Natural Parpalló-Borrell i la Cova amb un 73% del total. Les excursions organitzades a la Marjal de Gandia representen un 19% i, finalment, les visites guiades a les Dunes de l’Auir representen un 8%.

Pel que fa al perfil de visitants, el més representatiu del programa #PlatjaNatura 2020, és el públic familiar amb un 74%, seguit pels adults (18%) i en menor representació els jubilats amb un 8%.

Respecte a la procedència total de les visites, les més nombroses corresponen a les procedents de l’Estat Espanyol (51%), seguides pel públic local Gandia (25%). Els participants del País Valencià representen un 14%, els estrangers un 6% i els de la comarca de la Safor un 4%.

Hem de destacar enguany, l’augment de visitants locals i del País Valencià. Tot i que la tendència més representativa continua sent els visitants procedents de l’Estat Espanyol”, ha conclòs Martí.

Articles relacionats