15.4 C
Gandia
Dissabte, 26 novembre, 2022

Gandia reclama a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer que assegure el cabal ecològic del Serpis

La Madrilla Riu Serpis 1Davant de l’últim episodi de sequera que està patint el curs baix del riu Serpis, l’Ajuntament de Gandia, a través del Director General de Medi Natural, Daniel Muñoz, ha enviat un comunicat oficial a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer per reclamar el compliment de la normativa relativa al manteniment del cabal ecològic que assegure la supervivència dels ecosistemes.

Des del passat 26 de setembre el flux d’aigua s’ha vist totalment interromput, amb la consegüent mortaldat de centenars de peixos entre els quals es troben espècies protegides i amenaçades com l’anguila o el barb mediterrani. Aquest episodi es repeteix any rere any sense que l’administració competent adopte mesures per corregir aquesta greu agressió a la biodiversitat“. 

Gandia Riu SerpisMuñoz ha recordat que els últims dos anys “han sigut molt bons en termes hídrics i les comunitats biològiques seguien una molt bona tendència però aquest incident fica en greu risc la seua recuperació“.

Per tot això, des del departament de Gestió Responsable del Territori s’ha exigit als responsables que reaccionen en rapidesa i tornen el cabal al riu en els pròxims dies o “caldrà lamentar la mort de milers d’animals que viuen directament del riu“.

D’altra banda s’ha tornat a reclamar una millor i més vigilada gestió del règim hídric perquè no es torne a repetir aquest escenari.

Imatges dels alumnes de l’IES Pare Vitoria d’Alcoi i del Maria Enríquez de Gandia que van baixar dimecres passat a constatar la mortaldat de peixos i invertebrats.

Articles relacionats