17.8 C
Gandia
Dimecres, 21 febrer, 2024

Compromís per Xeraco no vol que la platja de Xeraco es convertira en zona d’extracció permanent d’arena

– Compromís per Xeraco insta al Director General de Medi Natural a reunir-se amb Costes per cercar solucions a la regressió de les platges

Aquesta setmana, a instància dels regidors de Compromís de Xeraco, Jacinta Rubio i Stefan Torres, ha visitat la desembocadura del riu Vaca, el Director general de Medi Natural i d’Avaluació Ambiental, Benjamí Pérez Rocher.

Els regidors li han traslladat la seua disconformitat amb l’actuació feta per la Demarcació de Costes, ja que aquesta s’ha realitzat en una zona d’especial protecció (LIC i ZEPA).

Els regidors li han traslladat la seua preocupació perquè segons l’informe emés per Costes, es pot interpretar que aquesta zona es convertira en una zona permanent d’extracció d’arena durant els mesos compresos entre juliol i febrer, mesos en què ja no està la prohibició de realitzar qualsevol actuació pel corriol.

I a més, han aprofitat per a demanar-li que es reunisca amb la Demarcació de Costes per tal de cercar solucions globals per a la regressió de les platges que no siguen la d’extraure arena d’un lloc per posar-la a un altre, assenyalant que “a més de la despesa econòmica i la destrossa de camins i carrers que suposa, al mínim temporal no ha servit per a res“.

Per últim, els regidors de Compromís per Xeraco han demanat al Director General que sol·licite a la Demarcació de Costes que canvie la ubicació on es posara el nou mirador, ja que està previst posar-lo damunt de la mota.

Articles relacionats