15.2 C
Gandia
Divendres, 19 abril, 2024

Educació inicia la construcció de la nova escola de Palmera aquest mes d’octubre

• Educació de la Generalitat i la constructora adjudicatària signen l’acta d’inici d’obra del nou aulari del CRA. Mondúver a Palmera per 3,4 milions d’euros.

• La previsió és que les obres comencen la pròxima setmana i el nou centre que tindrà més de 200 places escolars estiga acabat en 12 mesos

El director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia, i els representants de la constructora alacantina Doalco SL han signat aquest matí l’acta d’inici d’obres del nou aulari del CRA. Mondúver a Palmera. Amb aquesta signatura l’empresa adjudicatària té un mes de termini per a iniciar els treballs, però ja ha comunicat a la Conselleria que començarà les obres la pròxima setmana.

A l’acte, que ha tingut lloc a la parcel·la municipal de 5.505 m² en la prolongació del passeig de les Corts Valencianes on s’alçarà la nova escola, també ha assistit l’alcalde de Palmera, Álvaro Català, acompanyat per part de l’equip de govern municipal. La comunitat educativa d’aquesta escola rural també ha estat representada en la signatura per l’equip directiu del centre i l’Ampa.

Nova escola a PalmeraSegons el director general d’Infraestructures Educatives, Víctor Garcia “la signatura és una fita clau perquè obri el termini d’execució d’unes obres que donen solució a una reivindicació històrica del poble de Palmera i a més suposa una aposta clara per l’escolar rural, construint un CRA. amb unes instal·lacions a l’avantguarda educativa”.

La construcció del nou aulari del CRA. Mondúver a Palmera, una obra que la Conselleria ha adjudicat per 3,4 milions d’euros, té un termini d’execució de 12 mesos. “La previsió és que el nou aulari estiga acabat per al primer trimestre del curs 2021-2022, però farem tots els esforços possibles perquè l’alumnat puga començar el nou curs en les noves instal·lacions”.

L’alcalde de Palmera, Álvaro Català, ha destacat que “és un dia molt important pel municipi perquè després de molts anys de reivindicació per fi comencem a veure la llum al final del túnel”. Català ha agraït “l’esforç que està fent Educació de la Generalitat perquè l’alumnat de Palmera compte amb infraestructures dignes així com la seua sensibilitat cap a l’escola rural”.

La nova escola disposarà d’una aula d’Infantil de 2 anys, tres d’Infantil de 3 a 5 anys, sis de Primària, gimnàs, cuina i menjador per a 120 comensals en dos torns i més de 3.000 m² de patis, pistes esportives, jardins i hort escolar. Tot açò garanteix les necessitats d’escolarització futures de Palmera, ja que el nou centre disposarà de 243 places escolars, xifra que multiplica quasi per tres els alumnes escolaritzats aquest curs en aquest aulari.

El nou centre, que suma una superfície útil construïda de 2.390 m², s’articula en dos espais diferenciats. Per una banda, un bloc principal en forma d’L amb planta baixa i un primer pis. Aquest edifici, que disposarà de climatització en tots els espais, allotjarà les aules, la zona administrativa, el menjador i la cuina. El segon bloc és un gimnàs de 331 m² amb vestidors i banys. Una pèrgola permetrà el pas a cobert de l’alumnat de l’edifici principal al gimnàs.

En la planta baixa de l’edifici principal s’han disposat les quatre aules d’Infantil, cadascuna amb accés directe a lavabos i patis propis, la sala polivalent de l’escola, la biblioteca, el menjador i la cuina amb tots els magatzems que necessita, així com tots els espais administratius del centre: consergeria, secretaria, direcció, sala del cap d’estudis, sala de professorat, despatxos per a l’Ampa, l’Associació d’Alumnes i per als especialistes dels Serveis Psicopedagògics Escolars (SPE).

Les dues plantes d’aquest edifici principal estaran comunicades per tres escales, una central i dos laterals als extrems de cada bloc, més un ascensor ubicat enfront de l’escala central. La primera planta allotjarà les sis aules de Primària, l’aula taller polivalent, l’aula d’informàtica, dues aules de reforç de grup reduït més una altra aula d’Educació Especial, i una sala de reunions per a l’equip docent de Primària.

Els espais exteriors del centre inclouen una pista poliesportiva de 968 m², un pati de 424 m² per a l’alumnat d’Infantil i un altre de Primària de 1.320 m², així com un hort escolar de 91 m², vora 162 m² de zones enjardinades i una àrea d’estacionament de vehicles de 429 m².

Articles relacionats