21.6 C
Gandia
Dilluns, 20 maig, 2024

El programa de prevenció de càncer colorectal arriba a Tavernes, Simat i Benifairó de la Valldigna

• Es convida a participar a 5.430 persones d’entre 50 i 69 anys per a diagnosticar i tractar precoçment possibles lesions

El Centre de Salut Pública de Gandia continua el programa de Prevenció de Càncer Colorectal (PPCCR) convidant a participar a partir d’aquesta setmana a 5.430 persones d’entre 50 i 69 anys de la zona bàsica de salut de Tavernes de la Valldigna, que comprén aquesta localitat i les de Simat i Benifairó.

Des del centre de Salut Pública recorden la importància de participar en aquest programa de garbellat amb la finalitat de detectar el càncer de còlon en estadis precoços, fins i tot abans que apareguen símptomes, la qual cosa permet millorar el pronòstic i poder aplicar tractaments menys agressius.

A més, mitjançant aquest programa també es duu a terme la detecció i tractament de pòlips de còlon. Aquests tumors es consideren benignes, no obstant això, amb el pas del temps podrien malignitzar-se i arribar a donar lloc a lesions canceroses, especialment els pòlips adenomatosos, per la qual cosa també resulta fonamental detectar-los i tractar-los a temps.

Per a això, es remet un kit per a la presa de mostra al domicili dels usuaris que han acceptat participar. A les persones amb una prova de sang oculta en femta positiva se’ls ofereix la possibilitat de realitzar una colonoscòpia, per a completar l’estudi.

Programa prevencio cancer colorectal

Aquest programa en el departament es coordina des del Centre de Salut Pública de Gandia, i en ell participen gran nombre de professionals de l’àmbit sanitari, tant dels equips d’Atenció Primària com dels serveis de Laboratori, Admissió, Medicina Digestiva, Anatomia Patològica, Cirurgia, Oncologia i Radiodiagnòstic de l’Hospital Universitari Francesc de Borja.

Articles relacionats