22.6 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

El president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer visita les obres de la mota del riu Vaca

– L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha iniciat les obres de construcció de la mota de contenció en el pas del riu Vaca per la zona sud del nucli urbà de Tavernes

– La construcció de la mota solucionarà els problemes d’inundabilitat del riu Vaca i permetrà legalitzar la urbanització del sector residencial Vergeret

22.03.16 Visita president CHX mota riu Vaca 02

L’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna ha iniciat les obres de construcció de la mota de contenció en el pas del riu Vaca per la zona sud del nucli urbà de Tavernes. El president de la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, Miguel Polo, ha visitat este matí l’estat inicial de les obres d’adequació ambiental i defensa contra inundacions en este tram del riu Vaca dins de la població vallera.

L’alcalde de Tavernes, Sergi González, el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, membres de la corporació i tècnics municipals han acompanyat el president de la CHX en la inspecció dels treballs iniciats setmanes enrere.

Primerament s’està terraplenant el terreny per a facilitar la construcció de la mota de contenció contra inundacions, de 2 metres d’alçària i 1,5 quilòmetres de longitud.

L’execució del projecte contempla una ampla via ciclopeatonal paral·lela al riu, dins del projecte del Camí Natural de l’Antic Trenet Carcaixent-Dénia, garantint també la integració ambiental i paisatgística de les obres amb la retirada de les espècies vegetals no autòctones, la plantació de nous arbres i vegetació mediterrània, mobiliari urbà i l’habilitació de dos miradors orientats al riu.

La construcció de la mota de contenció, un projecte que compta amb una inversió de 408.789 euros i un període d’execució de 8 mesos, solucionarà els problemes d’inundabilitat del riu Vaca i permetrà legalitzar la urbanització del sector residencial Vergeret i la zona d’afecció del riu.

Articles relacionats