17.4 C
Gandia
Diumenge, 4 juny, 2023

La zona de salut de Vilallonga incorpora la cirurgia menor en els seus serveis

• La cirurgia es realitza sobretot en casos de fibromes o angiomes, quistos sebacis, ungles encarnades i queratosis o acrocordons

• El departament de salut de Gandia compta amb aquestes prestacions a Oliva, Grau i Tavernes des de 2016 

La zona de salut de Vilallonga, pertanyent al Departament de Salut de Gandia, ha incorporat la cirurgia menor en la seua cartera de serveis. Es tracta de tècniques quirúrgiques de curta duració que s’apliquen generalment sobre estructures superficials; solen requerir anestèsia local, i són de baix risc i mínimes complicacions.

En concret, les intervencions es realitzen en el consultori d’Ador i sobretot en casos de fibromes o angiomes, quistos sebacis, ungles encarnades i queratosis o acrocordons, i, en menor mesura, en berrugues, lipomes, nevus i malformacions d’ungles.

Alguns dels principals avantatges d’aquesta mena de cirurgia són l’estalvi de recursos hospitalaris, la reducció de la llista d’espera quirúrgica, i la generació d’un espai segur i amable per al pacient, al qual no li suposen pràcticament cap molèstia.

Vilallonga se suma així a les altres zones de salut d’Atenció Primària del Departament que des de 2016 realitzen intervencions de cirurgia menor: Oliva, Grau de Gandia i Tavernes de la Valldigna.

L’objectiu del departament és continuar formant a professionals, incloent-hi a metges residents en Medicina Familiar i Comunitària, per a incloure aquest servei en altres centres.

Articles relacionats