EL PP DIU QUE SAP COM OMPLIR LA NEVERA

G. CABANILLES          

L’originalitat de Podemos a l’hora d’editar el programa imitant el catàleg d’Ikea encara no ha estat digerida ni pel PP. El candidat d’esta formació al Congrés dels Diputats per Castelló, Miguel Barrachina, a qui tenia per una de les persones més assenyades entre els populars, ha declarat, o li han fet declarar, que “Podemos sap molt d’imatge i de redecorar cases, però d’omplir la nevera no tenen ni idea”, ja que “allí on governen, les prestatgeries dels supermercats queden buides, arruïnen països i destrueixen ocupació”.

Anem per parts. No cal anar a Veneçuela per vore neveres buides. La degradació econòmica i la seua repercusió social és visible als nostres barris, al nostre carrer. I el desenllaç de les neveres buides ha tingut una progressió que va començar l’any 2000, quan José María Aznar va donar barra lliure a la rajola amb la seua llei urbanística. Ahí es va generar una bombolla urbanística que ens va esclatar a tots a la cara, amanida després amb una crisi internacional amb la qual va haver de torejar José Luis Rodríguez Zapatero, amb escàs èxit, cal dir. 

Que Barrachina ens vinga ara a advertir de que Podemos no té ni idea de com omplir neveres és una paradoxa, perquè el que sí hem constatat és que el PP ha estat un mestre buidant-les. 

Ara l’argumentari de campanya del PP diu que hi ha dues alternatives: apostar pel creixement i les oportunitats d’ocupació del PP o, per contra, apostar pels qui volen alçar fronteres i arruïnar el país. De les fronteres també podríem parlar perquè tota l’animadversió que s’ha generat a Catalunya i altres territoris contra Castella ve de segles de falta de respecte i sotmetiment, però eixe seria altre capítol. Hui parlem de neveres. Només falta que, sent que Podemos ha imitat el disseny editorial d’Ikea, el PP imitara la campanya de Media Markt i ens diguera allò de “No sigues ‘tonto’, vota PP”. La política sotmesa al màrketing.