El PP denuncia que l’inici de les obres del Palau de Justícia de Gandia s’ha anunciat tres vegades en tres mesos

El Grup Municipal Popular ha denunciat que el govern local de Gandia ha anunciat per tercera vegada la construcció d’un Palau de Justícia, i ha recordat que a l’abril va haver-hi un primer anunci, al maig va arribar el segon, i ara s’anuncia per tercera vegada la construcció d’aquesta infraestructura, «una cosa que comença a “sonar a acudit”, en referència a l’acte celebrat dimarts al Palau de la Generalitat, on el president Ximo Puig i la consellera Gabriela Bravo van donar a conèixer el Pla d’Infraestructures Judicials. 
El PP assegura que el projecte per a la construcció del Palau de Justícia de Gandia es va iniciar en la legislatura passada, quan es van fer tots els tràmits necessaris per a poder cedir els terrenys per a la seua futura construcció.
«El Partit Popular va haver de finalitzar el PAI de Santa Anna, una obra inacabada per part del govern de PSOE i Plataforma de Gandia (ara Ciutadans), dotant els terrenys de llum, aigua i serveis bàsics per a poder donar-los la condició de solar i poder així cedir-lo a la Conselleria de Justícia per a la construcció del Palau de Justícia», afirma el portaveu del lPP, Víctor Soler, que afig que llavors es va acordar amb la Conselleria de Justícia les necessitats per a la seua construcció i es va redactar un avantprojecte des del departament d’Urbanisme, «una labor silenciosa que el PP va haver d’escometre després d’anys d’oblit per part dels socialistes», afirma Víctor Soler, per a qui «portem tres mesos perduts, fan anuncis, però en veritat no arriba”.
Soler ha recordat que està tot enllestit per a la seua construcció «gràcies a que el PP va rematar el laboriós treball previ. Eixa és l’herència en positiu de la qual no parla Diana Morant. Però per molt que intenten ometre-la, la gent sap que Gandia tindrà un Palau de Justícia, gràcies al PP”.
Des de les files populars desitgen que s’accelere al màxim la seua construcció, ja que gran part del treball ja està fet des de la passada legislatura. Soler: “L’única cosa que han de fer és posar-se a treballar, reprendre l’avantprojecte que ja està consensuat i redactat en el departament d’Urbanisme, i reclamar a la Conselleria, que dispose dels diners necessaris per a la seua construcció”

El PSPV desmenteix al PP

El PSPV de Gandia, per contra, desmenteix «rotundament» les manifestacions del PP. «És per tots conegut que ha passat una dècada des que l’Ajuntament va oferir la parcel·la a la Generalitat, per la qual cosa és indecent i un insult que vulguen apropiar-se d’allò que no han fet».

Segons el PSPV, «els tràmits s’inicien amb el govern de José Manuel Orengo, però la Conselleria governada pel PP ignora aquestes infraestructures, com també ho són pel govern de Torró, qui mai mostra amb fets l’interés que proclama amb paraules».

«Els compromisos amb la ciutadania es demostren amb voluntat reial, accions, fets i partides pressupostàries, com esta setmana ho anunciaren el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, amb la presentació del Pla d’Infraestructures Judicials en el qual s’inclou el Palau de Justícia, amb una inversió de 17,5 milions d’euros, i la nova seu de la Fiscalia, amb més de 600.000 euros, i que va ser inaugurada fa uns mesos».

«Ni el PP al Govern de la Generalitat ni el PP al govern de Gandia han fet absolutament res per la justícia ni per millorar les infraestructures», afirma el PSPV; quirecomana al PP de Gandia que «deixe de basar en la mentida i l’engany la seua tasca en l’oposició i que esta deixe de ser la seua estratègia política. Durant els seus quatre anys al govern municipal, el seu interés pel Palau de Justícia va ser nul, no van fer absolutament res, no van moure cap tràmit per fer-lo realitat, i ara volen apropiar-se de les gestions dels actuals governs per tapar la seua nefasta política en infraestructures per a la ciutadania». 

Et Pot Interessar