10.2 C
Gandia
Dijous, 9 febrer, 2023

El PP de Gandia ataca la gestió turística del Govern del Serpis

• El Partit Popular ha volgut fer un balanç de la temporada turística del 2021, valorant als empresaris del sector que són el principal motor econòmic del turisme local.

• Les dades de l’INE certifiquen una baixada de les pernoctacions i de l’ocupació durant la temporada alta a Gandia.

• Soler: “el Partit Popular té pla i projecte per a activar la platja de Gandia i posar-la a treballar durant tot l’any”.

Hui ha comparegut en roda de premsa el Portaveu del Partit Popular de Gandia, Víctor Soler, i el regidor responsable de la Junta de Districte de la Platja, Dani Martí, per a fer balanç de la temporada estival aportant les dades d’ocupació hotelera de l’Institut Nacional d’Estadística i les sensacions transmeses pel conjunt del sector en les reunions constants mantingudes amb ells.

Les primeres paraules de Soler han sigut per a donar “les gràcies i l’enhorabona” al sector per la “resiliència i haver sabut mantindre’s i adaptar-se malgrat les extraordinàries dificultats derivades de la pandèmia, donant la millor cara de la nostra ciutat i exercint des de la professionalitat el seu millor servei”.

Soler ha explicitat les dades d’ocupació fets públics per l’INE referits als mesos de juny, juliol i agost, “la temporada alta” assenyalant que “les dades i les matemàtiques no enganyen, són els que són”.

En la comparativa s’ha pres com a any de referència el 2019, ja que el 2020 la campanya va ser pràcticament inexistent a causa de la pandèmia.

Les dades de l’INE de pernoctacions de turistes espanyols i estrangers a Gandia són els següents:

Juny 2019 — 149.362 pernoctacions
Juny 2021  — 102.295 pernoctacions,

Per tant poden observar un descens de 47.067 pernoctacions, la qual cosa es reflecteix en un descens del 31.2% d’enguany respecte de l’any 2019.

Juliol 2019 —- 176.260 pernoctacions
Juliol 2021 —-159.380 pernoctacions

Per tant poden observar un descens de 16.880 pernoctacions, la qual cosa es reflecteix en un descens del 9.6% d’enguany respecte de l’any 2019.

Agost 2019— 183.130 pernoctacions
Agost 2021 —175.800 pernoctacions

Per tant poden observar un descens de pernoctacions, la qual cosa es reflecteix en un descens del 4% d’enguany respecte de l’any 2019.

Soler ha volgut recalcar una dada “molt significativa tenint en compte la importància del turisme nacional a la nostra platja”, i és que si comparem la mitjana nacional, s’ha produït un increment del 0.4%, mentre que a Gandia s’ha produït un “acusat” descens del 11.3% en el mateix període.

Quant a l’ús del sector turístic també s’ha produït un descens del percentatge d’ocupació, tant al juliol que va ser del 4.42%, com a l’agost que va ser del 9.9%. Dades negatives en els dos mesos forts de la campanya estival.

“Venint d’on venim no són males dades, però demanem al Govern que no enganyen, que no utilitzen diagnòstics fal·laços. No estem en nivells d’ocupació prepandèmia, estem bastant més baixos”, ha indicat Soler referint-se al fet que “Prieto no pot estrenar-se com a Alcalde dient que tenim millors dades que en prepandèmia, perquè això com hem demostrat és absolutament fals”.

Per al Partit Popular, el pitjor no són les dades, sinó l’actitud del govern, la falta de previsió i la nul·la planificació. Per a Soler, que ha subratllat que “tenim la millor platja amb el pitjor Govern”, Gandia necessita propostes raonables, creïbles i eficaces per al turisme de la ciutat més enllà de conversions en zona de vianants innecessàries i carrils bici.

Soler ha assenyalat que “el Partit Popular té un pla per a la platja” centrat entre moltes altres qüestions en mesures com:

1- Eliminar el Pàrquing de pagament de Clot de la Mota.

2- Obrir immediatament i amb programació contínua l’Auditori Baladre, com a motor d’activitats i generador per a esdeveniments i congressos.

3- Situar i sol·licitar els permisos per a Platja Can.

4- Calendari d’esdeveniments Esportius

5- Presentar un calendari d’esdeveniments i concerts en FITUR.

6- Recuperar el “Vivela”, per a activar la Platja els caps de setmana en temporada baixa.

7- Apostar i lluitar per l’IMSERSO, perquè els hotels no hagen de tancar.

8- Reubicar els carrils Bici i destinar els 3 milions d’euros a projectes necessaris i no capritxos ideològics.

9- Secundar i fer valdre la Platja de L’Ahuir, unint totes dues platges amb una passarel·la de fusta fins a Xeraco.

10- Treballar per fer de la Marjal un autèntic parc natural nacional.

11- No renunciar a la construcció de la CV 60.

12- Apostar pel projecte del Glamping

13- Reprendre la connexió amb Eivissa.

14- Posar en marxa una estació marítima.

Per la seua part el regidor Dani Martí, ha fet un resum i una valoració de l’estat de l’edifici Baladre, dels carrers de la platja, dels contenidors i papereres, de la senyalització i dels embornals, per a demostrar que estan en un estat d’abandó total, que alguns carrers aquesta sense cap actuació des de fa més de 50 anys, i que el turisme també és neteja, ordre i serveis bàsics.

Com ha assenyalat Martí: “el que no pot ser és que es pense només en primera línia, i s’obliden de segona, tercera, quarta i cinquena, hi ha carrers que semblen de postguerra, totalment abandonades, donant una imatge lamentable als nostres turistes i visitants, que a més han de pagar impostos de primera”.

Articles relacionats