10.2 C
Gandia
Dimarts, 31 gener, 2023

El PP de Gandia afirma que el Govern Municipal ha enganyat a la ciutadania al justificar la zona blava de la platja

El Grup Municipal Popular de Gandia, després de conéixer la modificació del contracte amb l’empresa adjudicatària del servei de la Grua i l’ORA a la ciutat, manifesta la seua disconformitat respecte a la decisió d’instal·lar com a zona d’aparcament de pagament a la platja i que abans era gratuïta, la situada principalment al costat del parc del Clot de la Mota, a més d’estendre-la a altres carrers.

En opinió del Portaveu, Víctor Soler “són decisions restrictives i dissuasives per a tot aquell que vulga viure o visitar la nostra costa i una ciutat en la qual el Turisme és la base de la seua economia, no pot ni deu prendre mesures que resulten un fre per a les persones que viuen i visiten la nostra platja, que treballen en ella, que lloguen apartaments o els tenen en propietat o per als quals busquen gaudir d’un dia de la nostra fantàstica platja i utilitzar tots els serveis que ofereix”.

“Com ja ocorreguera amb la implantació de “La Morada” a la platja, el Govern PSOE i Compromís Més Gandia, torna a parlar de consens amb l’Hostaleria quan no hi ha més que visitar els bars, cafeteries i restaurants de la zona per a conéixer la seua disconformitat amb aquesta decisió”.

També han manifestat que “es van atrevir a afirmar que la decisió es devia a una demanda de DestiSafor, quan al que realment es deu és al desequilibri concessional de l’empresa generat no sols pel COVID, que utilitzen de nou com la gran excusa, sinó al fet que previ a la campanya electoral de 2019, davant la gran insatisfacció i enuig dels ciutadans, es van fer constants modificacions de la zona blava que van afectar carrers i nombre de places d’aparcament per la qual cosa era evident que l’empresa eixia perdent”.

“Això no li va importar al PSOE que, davant la situació, va decidir fer les modificacions que li va abellir per a intentar acontentar uns veïns dels quals anhelava els seus vots. El pitjor d’això és que al final i com sempre, és el ciutadà el que acaba pagant la factura i els excessos, els antulls i els desficacis als quals ens té acostumats l’esquerra amb allò de jo faig i els altres pague”.

I han afirmat que en l’última Junta de Districte de la Platja “els representants dels col·lectius presents en la mateixa que es van manifestar en contra de la proposta del Govern, van sol·licitar votació i se’ls va negar el dret. Aquest és el procés participatiu del qual fan gala constantment quan el que deurien és avergonyir-se”.

“Malgrat això el Govern, de manera unilateral i amb tints absolutistes, ha decidit portar avant aquesta mesura sense explicar tampoc als ciutadans quines són les repercussions d’aquesta”. Així, el Portaveu adjunt Vicent Gregori ha concretat els aspectes més destacables en:

• S’amplia el contracte amb la concessionària fins a 2024.

• Les targetes de resident les estan donant des d’aquesta setmana mentre l’adjudicació del contracte va ser en 2017.

• Mentre que la tarifa del servei de l’ORA en nucli urbà és de 0’50 €/hora, a la platja és de 1’15 €/hora.

• S’augmenta la tarifa de la grua a 120 €.

Per a finalitzar han assenyalat que “el Govern afirma no entendre “la polèmica generada” per la seua decisió. Segur que eixirien de dubtes si trepitjaren més el carrer, parlaren amb els ciutadans, els turistes, els hostalers, amb els treballadors, i amb tots aquests autònoms que obrin les persianes dels seus negocis tots els dies i que i, per si mateix, estan saturats d’impostos. Sumem ara una despesa més per aparcar en la via pública”.

 

Articles relacionats