23.5 C
Gandia
Diumenge, 26 març, 2023

El partit Demòcrates Valencians critica la submissió de Mazón a Ayuso

 

– Els liberals valencianistes se sumen a la Crida pel Finançament per reclamar un tracte just de Madrid.

El partit liberal valencianista, Demòcrates Valencians, s’ha sumat a la campanya de la Crida pel Finançament i en la darrera Junta van acordar encoratjar a la ciutadania de centre, demòcrata i liberal valenciana a participar en la propera manifestació del 9 de Novembre per reivindicar un tracte just per l’Estat.

En la resolució aprovada, s’especifica que “com a liberals ens oposem a la pressió fiscal, tant del govern central com l’autonòmic i entenem que l’alternativa passa per un ajust de la despesa pública innecessària però, sobretot, per reclamar a l’Estat un finançament just per als valencians”.

Mazón fa la faena bruta d’Ayuso contra els valencians

El partit liberal ha estat crític amb la política del govern central i del Botànic al mateix temps que denuncien el meninfotisme i falta de coratge de l’oposició conservadora valenciana. Acusen a Mazón de “fer la faena bruta d’Ayuso” en la defensa de l’espoli i el dúmping fiscal actuant contra l’interés del poble valencià.

Reduir despesa pública supèrflua

Els liberals valencians critiquen la submissió de Mazón a Díaz Ayuso contra el poble valencià al mateix temps que reclamen al Botànic retalls en despeses públiques. Esmenten com a exemples de despeses públiques supèrflues que haurien de retallar-se la Conselleria de Transparència, la majoria de Secretaries Autonòmiques que també el PP mantenia o, ara, l’anunciada reversió de les ITV privatitzades.

L’infrafinançament en xifres

La Comunitat Valenciana acumula més de 25.000 milions d’un deute que consideren il·legítim, en provindre d’un infrafinançament estimat en 1.600 milions anuals. Actualment, el poble valencià destina vora un 28% dels recursos propis a pagar aquest deute. Davant aquesta situació Demòcrates Valencians veu amb molta preocupació la conducta antivalenciana del líder del PPCV.

Per als valencianistes “el PPCV sap que l’única forma de salvar la sanitat i educació pública valenciana sense ofegar amb impostos als valencians passa per un canvi en el finançament de l’Estat”.

Per això adverteixen que, sense un tracte just des del govern de Madrid, el camí al qual ens duria el PPCV seria d’un radicalisme ultraliberal que posar en perill la sanitat i educació pública.

Articles relacionats