El PP critica l’absència de partida als pressupostos de la Genarlitat per a l’IES Jaume II de Tavernes

El PP de Tavernes ha criticat que els pressupostos de la Generalitat de 2019 no hagen contemplat cap partida per a l’IES Jaume II, per al que Educació ha anunciat l’enderroc i la construcció de nova planta, i ha carregat, contra l’alcalde, Jordi Juan, també diputat autonòmic, per haver donat suport amb el seu vot a eixos pressupostos. «S’oblida que és alcalde de Tavernes quan entra en les Corts perquè en tota esta legislaturaha votat en contra d’inversions urgents per a la ciutat com és l’IES Jaume II el Just», comenta la portaveu del Partit Popular a l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna, Eva Palomares.
 
Segons Palomares, fa un any Jordi Juan ja va rebutjar la moció presentada pel Partit Popular en el ple de l’Ajuntament de Tavernes que sol·licitava a Juan que presentara, en la seua condició de diputat autonòmic, una esmena als pressupostos de la Generalitat per a destinar una partida nominativa per a concretar una línia pressupostària per a la reforma de l’IES Jaume II el Just dins de la partida que contempla per a centres educatius de secundària. «No es va ‘mullar’ en eixe moment per una infraestructura tan urgents per al nostre municipi i ara tampoc s’ha ‘mullat’ en les Corts», explica la portaveu dels populars de Tavernes.
Palomares critica «la submissió» de l’alcalde i diputat autonòmic per Compromís, Jordi Juan, a Mónica Oltra. «Sempre sol·licita i exigix allí on no governa, sembla que li sàpia greu exigir als seus per si deixa de ser diputat. Ara, un any més, a més de no exigir tampoc per esta infraestructura tan necessària per a Tavernes, no apareix en els pressupostos de 2019 de la Generalitat»
«Un any més comprovem que no es recull a la Generalitat esta inversió que és de suma importància per als nostres veïns presents i futurs. El nostre alcalde permaneix totalment passiu», valora Palomares. «L’any passat vam celebrar el 50 aniversari de l’Institut Jaume II el Just des de la seua construcció i ja urgeix una reforma pel seu greu estat que genera problemes de seguretat tant a professors com alumnes», ha assenyalat. «Però seguim sense cap reforma en el centre. Ni data per a esta. I cada vegada està pitjor i és més perillós per als nostres alumnes i professors. Però per a Compromís no hi ha pressa», esgrimeix la portaveu dels Populars de Tavernes. 
«Ens preocupa perquè la submissió al seu partit no porta res bo a Tavernes. Dels 110 milions que el Botànic va pressupostar per a Edificant en 2018, ni un euro estava destinat per a l’IES Jaume II. Però el més preocupant és que d’eixos 110 milions del pressupost corrent només s’han transferit i pagat 167.000 euros en 2018». Es pregunta quan li tocarà el torn a l’IES Jaume i assegura que «sembla que mentre el nostre alcalde tinga assegurada la cadira de diputat no mourà cap dit».

Et Pot Interessar