El PP crida a Ximo Puig i Artur Mas a la comissió que investiga el finançament dels partits al Senat

El PP ha sol·licitat la compareixença de Ximo Puig, president de la Generalitat Valenciana, pel suposat finançament irregular del PSPV, i de l’expresident de la Generalitat de Catalunya Artur Mas, perquè explique els comptes de Convergència Democràtica de Catalunya, en la comissió d’investigació del Senat sobre el finançament dels partits polítics.

El PP ha presentat aquest dimarts una proposta de treball per a les pròximes setmanes, que haurà d’aprovar la Mesa de la comissió aquest dijous dia 20. Els ‘populars’ compten amb majoria absoluta, per la qual cosa s’aprovaran totes les compareixences sol·licitades. En la llista figuren altres persones vinculades al PSOE i dos membres de Podem, entre d’altres.

Aznar diu que no hi havia caixa B

D’altra banda, l’expresident del Govern espanyol i del PP, José María Aznar, ha proclamat aquest dimarts al Congrés que «no existeix cap caixa b» en el seu partit i ha negat que cobrara o ordenara el pagament de sobresous «il·legals» a dirigents de l’organització que va presidir entre el 1990 i 2004.

Així ho ha assegurat Aznar durant la seua compareixença davant la comissió del Congrés que investiga el suposat finançament il·legal del PP i davant la qual ha recalcat que, en les «més de mil pàgines» de la sentència de l’Audiència Nacional que va condemnar el PP com a partícip a títol lucratiu del passat mes de maig, no hi ha «ni una sola prova» de l’existència d’aquesta suposada comptabilitat en negre.

En ser interrogat sobre els anomenats papers de Bárcenas, Aznar ha recalcat que haurà de ser l’extresorer del partit qui done explicacions sobre aquestes anotacions «si és que les va fer o no» i ha posat l’accent en què «no existeix cap caixa b».

«Una altra cosa diferent és que hi haja persones que s’hagen situat fora de la llei o que no hi hagen sigut respectuoses. Desconec el que fa referència a aquests papers, qualsevol anotació en aquests papers no té cap fonament», ha dit en un altre moment.

Quan el portaveu del PSOE Rafael Simancas li ha preguntat si les inicials ‘JM’ que apareixen en aquests papers són les seues, l’expresident ha indicat que mai no ha rebut ni ordenat cap ingrés de pagament que no siga legal. Sí ha admès que podria «haver ajudat persones perseguides que patien els embats del terrorisme i passaven moments molt dolents i penosos».

A més, ha detallat que durant la seua etapa com a diputat i com a president només va rebre les retribucions que li corresponien per aquests càrrecs i que així consta en les declaracions de la renda d’aquella època. És més, ha posat l’accent en què, durant la seua etapa com a president del Govern d’Espanya va consignar com a retribucions en espècie la seua residència a La Moncloa.

Et Pot Interessar