EL PP AFIRMA QUE L’AJUNTAMENT DE GANDIA DEMANA UN AJORNAMENT EN EL PAGAMENTE A LA SEGURETAT SOCIAL I EL GOVERN HO DESMENTEIX

El Grup Municipal Popular ha assegurat que el Govern de Gandia ha ajornat el pagament de la Seguretat Social, una mesura que ha sorprès als populars, que si bé van realitzar aquesta operació, ho van fer en moments de «gravíssima tensió en tresoreria, després de rebre un Ajuntament de Gandia amb 3 milions d’euros en caixa i venciments bancaris de 22 milions d’euros i pagaments a proveïdors de 63 milions d’euros», ha declarat el regidor del PP Guillermo Barber. El coordinador d’Economia i Hisenda del Govern, Salvador Gregori, per la seua banda, ho ha desmentit i s’ha referit a un deute de 15 mesos amb la Seguretat Social corresponents a nòmines de l’empresa pública, dels quals 13 són del mandat del PP.

 

Barber diu no entendre «com s’ingressen 17 milions d’euros d’avançament del PIE, el romanent de la Diputació de València de 2015, el Pla d’Inversions Sostenibles de la Diputació de València de 2’7 milions d’euros, pugen els impostos i tot i això, amb tots eixos diners en el seu poder, el Govern de Gandia sol·licita ajornar la Seguretat Social dels treballadors públics”.

Guillermo Barber ha ressaltat que no té inconvenient ell i el seu grup a «sol·licitar quantes disculpes siguen necessàries pels errors comesos, i així s’ha fet tantes vegades ha sigut necessari». Ara bé, els populars, li recorden a Lorena Milvaques, vicealcaldessa, que «va ser ella qui en la seua condició d’assessora de Planificació Urbanística va projectar una remodelació del passeig Germanies amb un sobrecost de vuit milions d’euros, en costar finalment uns dotze milions d’euros. Per no entrar a valorar el Complex Esportiu del Grau, la teulada del qual va volar en el primer vendaval, o la Plaça Prado que va haver de tornar a reformar el PP en haver-hi goteres i deficiències per tots costats. Un vertader caos urbanístic i econòmic del que els populars sol·liciten que Lorena Milvaques demane perdó, després de no fer-ho durant anys, mentre cobrava més de 52.000 € anuals».

D’altra banda, el PP sol·licitat «en favor de la transparència i conforme a la legislació vigent», que el Govern de Gandia aporte al ple els Informes de morositat del tercer i quart trimestre de 2015.
Els populars han recordat que aquests informes pertanyen a la nova legislatura i per tant, són responsabilitat de PSOE i Més Gandia. Barber ha dit que «si són un Govern obert i transparent no haurien de tenir inconvenient en informar de la morositat.

Resposta de Milvaques

“No vaig a consentir que Guillermo Barber, a qui considere ja un mentider compulsiu, sembre cap ombra de dubte sobre la meua persona per tapar les seues pròpies vergonyes. Acusar-me de la crisi econòmica de la ciutat és de tindre molt poca vergonya. Sobretot, per part d’algú que haurà de donar explicacions molt prompte davant un jutjat per la seua gestió com a regidor d’Economia i Hisenda durant la legislatura anterior”.La vicealcaldessa de Gandia, Lorena Milvaques, ha comparegut aquest matí davant els mitjans de comunicació per respondre d’una forma clara i contundent les insinuacions del regidor del PP, Guillermo Barber, pel que fa a l’etapa en què Milvaques va ser assessora del govern de l’Ajuntament de Gandia, fa tres legislatures. “Ja hi ha prou de posar el ventilador. El PP va estar quatre anys al govern i va tindre l’oportunitat d’aclarir i denunciar irregularitats anteriors. A diferència d’ells, aquest govern sí que farà una auditoria dels darrers 12 anys, perquè no hi haja cap tipus de dubtes ni sospites. Parlar ara, més de 12 anys després, és d’un ridícul espantós. ‘Mordidas’, només s’investiguen les del PP, a qui la Policia mateix qualifica com a banda criminal.”.
Finalment, la portaveu de Més Gandia ha demanat el PP que deixe treballar al nou govern, “perquè ells ja van tindre l’oportunitat de demostrar el que són. Durant quatre anys s’hi van dedicar a balafiar els pocs diners que quedaven a les arques municipalsen festes. Mentrestant, només pagaven els amics i a cap proveïdor més. D’honradesa no es parla, es demostra dia a dia, i el PP no és el més indicat després de la seua gestió nefasta”.

Informes de morositat
D’altra banda, el govern ha tranquil•litzat el PP assegurant que dels informes de morositat del tercer i quart trimestre es donarà compte a la pròxima Comissió d’Economia i Hisenda. “Nosaltres informem amb total transparència, ells no en van presentar cap en tota la legislatura anterior”.

Et Pot Interessar