EL SUPREM AFIRMA QUE LA WEB D’EUPV NO VULNERA L’HONOR DE L’ARQUITECTE CALATRAVA

En una resolució notificada este dilluns, l’alt tribunal desestima el recurs presentat per l’arquitecte contra una sentència de l’Audiència Provincial de València que ha confirmat que l’únic atemptatori contra l’honor de l’arquitecte de l’esmentat web era el seu títol inicial, «calatravatelaclava.com», però no el contingut.

 

Primer el Jutjat de Primera Instància número 12 de València, i després l’Audiència de València, van coincidir que l’únic que podia considerar-se atemptatori era el nom del lloc web, però no el seu contingut, emparat per la llibertat d’expressió, i va condemnar Esquerra Unida a pagar una indemnització de 30.000 euros a Calatrava.

Respecte al contingut de la pàgina, el Suprem rebutja la pretensió de Calatrava que es considerara també atemptatori contra ell. «La llibertat d’expressió comprèn la crítica de la conducta d’un altre encara que puga molestar, inquietar o disgustar a aquell contra qui es dirigix, doncs així ho requerixen el pluralisme, la tolerància i l’esperit d’obertura, sense els quals no existix societat democràtica», assenyala la sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Rafael Sarazá Jimena.

Afegix que «esta crítica té uns marges més amplis quan és feta per actors institucionals del debat públic, com és en este cas un partit polític o els seus parlamentaris, sense perjuí que el públic destinatari de les opinions expressades per estos puga tindre en compte la dada de l’origen de les expressions abocades en el debat públic, com indicatives del seu més o menor neutralitat».

Et Pot Interessar