21.8 C
Gandia
Dijous, 28 setembre, 2023

El Port de Gandia serà el primer d’Europa en ser autosuficient energèticament

  • Valenciaport ha tret a licitació la instal·lació i el manteniment de la planta d’energia solar que se situarà la coberta de l’embull del Port de Gandia. Contempla a més la capacitat d’emmagatzematge d’energia elèctrica d’1 MW

  • El pressupost base de la planta fotovoltaica és de 1.558.001 euros i les empreses tenen fins al 29 d’agost per a presentar les seues ofertes

  • Aurelio Martínez, president de Valenciaport destaca que “aquesta iniciativa és un pas més en el nostre compromís ferm i real per ser un port neutre d’emissions en 2030”

  • La planta generarà una potència de 990 Mwh i permetrà cobrir la demanda energètica del Port de Gandia

  • Esta instal·lació convertirà al port de La Safor en el primer recinte portuari d’Europa a ser autosuficient energèticament

  • Este projecte compta amb el finançament dels fons Next Generation de la Unió Europea i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’España

  • Martínez ha subratllat que “l’Autoritat Portuària destinarà 130 milions d’euros, als quals caldrà sumar l’efecte de les inversions privades, en accions de sostenibilitat”

Valenciaport continua amb fets i accions concretes amb el seu compromís amb el medi ambient i el seu objectiu 2030 zero emissions. L’Autoritat Portuària de València (APV) ha tret a licitació la instal·lació i el manteniment d’una planta d’energia solar que se situarà en l’embull 4 del Port de Gandia amb una potència de 705 Kwp i que situarà al recinte gandiense com el primer port europeu a ser autosuficient energèticament. Ahir es va publicar la licitació del projecte d’instal·lació i manteniment de la instal·lació d’una planta solar fotovoltaica en el Port de Gandia amb un pressupost base d’1.558.001, 20 euros i un termini de presentació d’ofertes fins a les 13.00 hores del 29 d’agost.

Port de Gandia Fotovoltaica Gandia

L’APV realitzarà una instal·lació d’una planta d’energia fotovoltaica per a autoconsum, els captadors d’energia solar van situats sobre la coberta de l’embull 4 del Port de Gandia, igualment s’instal·laran equips d’emmagatzematge d’energia elèctrica. Una vegada adjudicat, el termini per a la construcció de la central solar serà de 8 mesos i el de manteniment de 52 mesos.

Este projecte compta amb el finançament dels fons Next Generation de la Unió Europea i el Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya.

A més d’esta planta fotovoltaica en el Port de Gandia, Valenciaport té previst instal·lar altres dues centrals en el Port de València, una d’elles en la sitja d’automòbils de Valencia Terminal Europa, i una altra entre el dic Príncep Felip i el Club Nàutic de València.

Valenciaport, compromés amb la sostenibilitat

Esta iniciativa forma part de l’objectiu marcat per Valenciaport per aconseguir l’objectiu de zero emissions en 2030, la reducció de la dependència dels combustibles fòssils i l’autonomia energètica. Per a això, s’escometran inversions per a impulsar les energies renovables provinents de l’hidrogen, fotovoltaica (a Gandia i València) i eòlica, la instal·lació de dues subestacions elèctriques en el Port de València, o l’ús de combustibles alternatius com el GNL, entre altres accions.

El president de l’APV, Aurelio Martínez, ha destacat que “és un pas més en el nostre objectiu Valenciaport 2030, zero emissions. En Valenciaport actuem amb fets i projectes concrets que mostra el compromís de l’APV i de la comunitat portuària amb la lluita contra el canvi climàtic i la descarbonització”. Martínez ha subratllat que “l’Autoritat Portuària destinarà 130 milions d’euros, als quals caldrà sumar l’efecte de les inversions privades, en accions de sostenibilitat”.

En esta línia, el responsable de Valenciaport ha recordat altres projectes com “la instal·lació de la hidrogenera en el marc del projecte H2Ports que ens posicionarà com el primer port d’Europa en l’ús de l’hidrogen, el projecte d’un parc eòlic en el Port de València o l’execució de dues subestacions elèctriques en el recinte valencià, una d’elles ja en obres, que permetran als vaixells que atraquen connectar-se a la xarxa elèctrica del port i apagar els motors”.

Articles relacionats