El Pla d’Infraestructures Judicials inclou el Palau de Justícia de Gandia amb una inversió de 17’5 milions

El president de la Generalitat, Ximo Puig, i la consellera de Justícia, Administració Pública, Reformes Democràtiques i Llibertats Públiques, Gabriela Bravo, han presentat en el Palau de la Generalitat de València el Pla d’Infraestructures Judicials, en el qual s’inclou el Palau de Justícia de Gandia amb una inversió de 17.500.000 euros, i la seu de la Fiscalia amb 616.000 euros.

L’alcaldessa de Gandia, Diana Morant, qui ha assistit a l’acte, ha manifestat la seua satisfacció davant este esdeveniment i ha remarcat que este gest del Consell demostra que Gandia és important per al Govern de la Generalitat així com la seua aposta clara i ferma per la justícia “al convertir les reivindicacions en realitats”.

Gandia és la tercera ciutat que més inversió rep de la Comunitat Valenciana després d’Alacant i València. “El Palau de Justícia ha estat demandat des de fa dècades tant pel col·lectiu de professionals de la justícia com pels ciutadans, que veien com mentre avançava i creixia la ciutat i milloraven els seus serveis, el món judicial es quedava relegat i obsolet per la manca d’inversió durant tants anys per part dels governs del Partit Popular en la Generalitat”, ha declarat Diana Morant.

L’alcaldessa ha remarcat que «gràcies al Govern del Botànic, el Palau de Justícia retornarà la dignitat al servei, millorarà les condicions laborals dels treballadors, que estaran en un espai modern i adaptat a les seues necessitats, i dinamitzarà Santa Anna, que es revitalitzarà amb tot el moviment i afluència que atrauen els Jutjats i integrant definitivament el barri en la ciutat».

El Palau de Justícia de Gandia, així mateix, “contribuirà a aconseguir una justícia més àgil, pròxima i eficaç, i es cobrirà una necessitat real d’un servei essencial per a la nostra ciutat”.

La consellera de Justícia ja va anunciar en abril, durant la visita a la nova seu de la Fiscalia, que el Pla d’Infraestructures inclouria el Palau de Justícia. La consellera ja va comentar que tot i que les competències d’este assumpte són de la Conselleria de Justícia, la gestió es podrà dirigir des de l’Ajuntament per tal d’agilitzar el projecte, tal com ha fet la conselleria d’Educació amb l’Edificant, un programa que consisteix en la millora i rehabilitació dels centres públics.

L’Ajuntament de Gandia, per la seua part, ja ha remés a la Conselleria de Justícia la sol·licitud de delegació de competències per a la projecció, construcció i equipament de la nova seu judicial de Gandia (Palau de Justícia).

Serà en el marc d’un conveni de col·laboració entre les dos administracions com el Palau de Justícia veurà la llum definitivament.

L’alcaldessa ha expressat el seu agraïment a la consellera Gabriela Bravo i al president Ximo Puig, i ha reiterat que l’Ajuntament es posa a disposició de la Conselleria per tal que quan abans possible el Palau de Justícia siga una realitat.

Et Pot Interessar