12.8 C
Gandia
Dissabte, 2 març, 2024

El Període Mitjà de Pagament (PMP) de l’Ajuntament de Gandia durant 2020 ha sigut de 16,9 dies

  •  Gandia se situa entre les ciutats d’Espanya amb un període mitjà de pagament més baix
  • Salvador Gregori, regidor delegat d’Economia i Hisenda de l’Ajuntament de Gandia, explica que l’objectiu del consistori és ajudar el teixit productiu i facilitar-li liquidesa, pagant a temps

  • El Període Mitjà de Pagament (PMP) durant 2020 ha sigut de 16,9 dies i en desembre ha baixat a 12,65 dies.

  • El PMP no es va poder reduir fins 2017, ja que es van haver d’assumir deutes heretats del govern del PP, ‘per valor de 17 milions d’euros’, segons Gregori.

L’Ajuntament de Gandia té un dels Períodes Mitjans de Pagament a proveïdors (PMP) més baixos d’Espanya. Així ho ha confirmat hui Salvador Gregori, regidor delegat d’Economia i Hisenda, en una roda de premsa en què ha informat de l’evolució dels pagaments del consistori en 2020. Durant aquest exercici, el PMP ha sigut de 16,9 dies, i en desembre s’ha reduït a 12,65.

Per a Gregori, es tracta d’una prova de la rigurositat de la gestió de l’Ajuntament: ‘Pense que els proveïdors poden d’esta ciutat poden estar contents de la gestió que s’està fent per part d’este govern’. En este sentit, el regidor ha indicat que la millor forma d’ajudar al teixit productiu és pagar en forma i en temps per a injectar liquidesa.

Salvador Gregori ha recordat que el PMP de l’Ajuntament no es va poder reduir fins els pressupostos de 2017, perquè es va haver d’assumir el pagament de deutes per valor de 17 milions d’euros procedents del govern anterior, del Partit Popular.

El regidor ha anunciat que el govern municipal continuarà amb la seua senda de serietat en els pressupostos de 2021, que espera aprovar al plenari de gener. L’objectiu és ajudar a que la situació generada per la Covid-19 siga el més suportable possible, dins les capacitats del consistori: ‘L’Ajuntament no pot ser mai part del problema, ni pot llastar l’economia d’una ciutat per la seua falta de rigor pressupostari’.

Articles relacionats