17.6 C
Gandia
Dimecres, 28 febrer, 2024

Un total de 93 empreses, el 28% de la Comunitat, garanticen la reserva estratègica de material sanitari de la Generalitat

Un total de 93 empreses, el 28% de la Comunitat, garanticen la reserva estratègica de material sanitari de la Generalitat

– L’acord marc de compra de material de protecció sanitari contempla l’adquisició de 232 productes, entre màscares, bates, davantals, bussos, capells i calces

-El contracte està valorat en 240 milions per a un any prorrogable a un altre més, i incorpora a 26 empreses del ‘clúster’ sanitari valencià

Un total de 93 empreses han sigut seleccionades com a proveïdores de la Generalitat valenciana dins de l’acord marc que assegura per als pròxims dos anys el proveïment de la reserva estratègica de material sanitari de protecció, el magatzem de la qual se situa en Fira València.

Aquest centre logístic centralitza la recepció, emmagatzematge i distribució dels productes sanitaris que, en funció de la demanda, es distribueixen a hospitals, centres de salut, residències de majors o de persones amb discapacitat, entre altres. En aquest moment, hi ha reserves per a assegurar les necessitats existents dels pròxims cinc mesos.

De les 93 empreses que participaran en l’acord marc, 26 són de la Comunitat Valenciana, 64 de la resta d’Espanya i tres són estrangeres (una companyia alemanya, una altra holandesa i una tercera letona). L’acord permetrà adquirir 232 productes d’aquestes 93 empreses, entre bates d’un sol ús, davantals de polietilé, bussos d’un sol ús, diferents models de capells de protecció, calces i màscares (quirúrgiques, FFP2 i FFP3).

Les condicions que incorpora l’acord marc de la Generalitat han permés que les pimes valencianes que s’han adaptat a la pandèmia i han modificat els seus processos de producció per a fabricar material sanitari de protecció pogueren accedir a la licitació.

“No podem oblidar que el ‘clúster’ sanitari valencià va garantir el subministrament de material en moments difícils, quan l’accés als mercats exteriors era molt complicat”, destaca María José Mira, Comissionada de la Presidència de la Generalitat per a la coordinació dels subministraments de la Generalitat enfront de la infecció de la Covid-19 en la Comunitat Valenciana, que ha coordinat la licitació juntament amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública. “És un sector estratègic que ens va ajudar quan la situació era extremadament complexa i que ens continuarà ajudant en aquesta etapa de la lluita contra la pandèmia”, ha afegit.

Els subministraments previstos en la licitació estan calculats segons una estimació de consum màxim. El valor estimat del contracte, dividit en 16 lots, ascendeix a 240 milions d’euros i contempla tant l’any del contracte com la pròrroga addicional d’un altre any. A la fi de mes podran començar les primeres comandes corresponents a l’acord.

Articles relacionats