25 C
Gandia
Dimecres, 6 juliol, 2022

El Partit Popular de Gandia no enten la pressa a resoldre l’Ordenança de Trànsit 

. Víctor Soler; “no entenem la pressa a resoldre una Ordenança que en lloc d’ajudar i millorar la mobilitat a Gandia, es quedarà obsoleta i ineficaç abans de la seua posada en marxa”

. Vicent Gregori; “El govern que fa gala de “participació pública” fa una ordenança sense tramitar-la dins del termini i en la forma escaient i sense donar cabuda a diferents col·lectius implicats de la ciutat”.

Hui han comparegut en roda de premsa el Portaveu del Grup Municipal a l’Ajuntament de Gandia, Víctor Soler, i el portaveu adjunt Vicent Gregori, per a detallar els aspectes més significatius de la nova ordenança de trànsit i mobilitat, és especial, en com va afectar els veïns de Gandia.

Gregori, ha volgut recordar que l’ordenança naix en el 2016:”Per tant ja fa 4 anys a voltes amb una ordenança necessària per a la ciutat, i que afecta aspectes tan essencials, com les zones de càrrega i descàrrega, els patinets elèctrics i la tan anhelada i promesa targeta resident per als veïns afectats per la zona blava”

“És per això que no s’entenen les presses d’aquest Govern de Diana Morant, per aprovar en una setmana, una ordenança en la qual porten treballant 4 anys i en la qual el Partit Popular ha col·laborat presentant al·legacions per a millorar l’ordenança de trànsit com a oposició propositiva” , com ha recordat Vicent Gregori..

El Portaveu Víctor Soler, ha detallat aquelles al·legacions que han sigut acceptades com són:

• L’obligatorietat de portar llum tant en horari nocturn, com en condicions de baixa visibilitat.

• El nou concepte de carril bici, conegut amb VAM, la qual cosa són Vies alternatives de mobilitat

Però assenyala Soler que el més preocupant és allò que s’ha desestimat per part del Govern de Diana Morant i que afecta directament els veïns de Gandia i que és:

-El procés no ha sigut participatiu ni hi ha hagut consulta pública, privant als afectats de participar en la seua redacció. Ens referim a Juntes de districte, col·lectiu de taxistes, col·lectius de discapacitats, en definitiva tots aquells que es veuran afectat en el seu dia a dia per aquesta nova ordenança.

-No es contempla per part de l’Ajuntament alguna cosa per a nosaltres indispensable i és l’obligatorietat de portar segur en els patinets
.
-Per contra si s’obliga en lloc de recomanar com fan altres ciutats, a portar el distintiu mediambiental, i en cas d’incompliment, suposarà una infracció lleu, és a dir 100 euros.

Però per a Soler: ” El gran engany sens dubte d’aquest Govern de Morant és la targeta resident, el Partit Popular porta reivindicant-la com a necessària des que es va instaurar la zona blava, i la mateixa alcaldessa Diana Morant la va prometre en campanya electoral, i ara ens presenten una burla de targeta, per a cobrir l’expedient, però que és inútil totalment, un engany i una farsa, perquè només la poden sol·licitar les persones físiques i no les jurídiques .A més només es podrà sol·licitar una targeta per habitatge, independentment dels membres empadronats en la residència i amb vehicle propi i el pitjor de tot, només dona accés a una duració màxima de dues hores i de manera ininterrompuda i no acumulable, és a dir si s’utilitza en la franja horària de demà i no es consumeixen les dues hores , no s’acumulen i si a la vesprada el resident estaciona en el seu barri, s’hi hauria a tornar a pagar.”

Soler per ha  finalitzat  llançat una pregunta al govern. “Pot la Sra. Diana Morant o el seu Govern explicar a la ciutadania de Gandia si per la seua part continuaran ampliant la zona blava a més barri de Gandia o del Grau i Platja?”.

Articles relacionats