19.3 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

Gandia disposarà d’un Centre Integrat de Formació Professional

· El Centre Integrat oferirà una oferta modular, flexible i de qualitat, per donar resposta tant a les necessitats dels sectors productius com a les necessitats individuals i expectatives personals de promoció professional

· Miguel Soler anuncia la constitució d’un Consell Territorial de Formació Professional al llarg d’aquest semestre a l’àrea funcional que abasta la comarca de la Safor i on estaran representats l’administració local, els empresaris, els sindicats i els centres de formatius.

· Diana Morant: “Parlar de la FP és parlar de professionalització dels sectors productius i aquest tipus de formació ha d’anar més enllà del dia a dia i analitzar cap a on volem anar de la mà dels nostres sectors productius”

El secretari autonòmic d’Educació i Investigació de la Generalitat Valenciana, Miguel Soler, ha visitat aquest matí Gandia per mantindre una reunió de treball on han participat l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant; la regidora delegada d’Educació, Carmen Fuster; i el director general de FP, Manolo Gomicia.

Una trobada on s’ha abordat de manera especial la Formació Professional i on Miguel Soler ha informat l’alcaldessa que Gandia comptarà amb un Centre Integrat de FP que també donarà servei a tota la comarca de la Safor.

El Centre Integrat impartirà formació professional inicial i formació per a l’ocupació, que condueix a títols de formació professional i certificats de professionalitat. A més, oferirà una oferta modular, flexible i de qualitat, per donar resposta tant a les necessitats dels sectors productius com a les necessitats individuals i expectatives personals de promoció professional i incorpora serveis integrats d’informació i orientació i col·labora en l’avaluació i acreditació de competències professionals adquirides mitjançant l’experiència laboral i altres aprenentatges no formals.

Diana Morant ha mostrat la seua satisfacció per l’anunci Miguel Soler. “Per a nosaltres és una immensa alegria perquè suposa complir un dels desitjos d’aquesta ciutat. Parlar de la FP és parlar de professionalització dels sectors productius i aquest tipus de formació ha d’anar més enllà del dia a dia i analitzar cap a on volem anar de la mà dels nostres sectors productius”.

L’alcaldessa ha explicat que ara s’obre un procés per analitzar on s’ubicarà el futur centre i quin tipus d’oferta formativa oferirà una vegada que s’aborden aquestes necessitats amb el sector empresarial.

L’alcaldessa també va fer valdre que aquest tipus de centre dirigeix ​​la seua formació no només els joves en edat escolar sinó que també permetrà als treballadors completar la seua formació i reciclar i augmentar els seus coneixements. “Tots al llarg de la nostra vida necessitem adaptar-nos als canvis de mercat laboral o certificar nous coneixements i ara, a Gandia podrem gaudir d’aquesta oferta”.

Per la seua banda, Miguel Soler ha recordat que el Ple de Consell va celebrar el passat cap de setmana a Dénia un Seminari on es va acordar la constitució d’un Consell Territorial de Formació Professional al llarg d’aquest semestre a l’àrea funcional que abasta la comarca de la Safor i on estaran representats l’administració local, els empresaris, els sindicats i els centres de formació.

“Hem de saber quina oferta tenim en l’actualitat i que volem oferir en el futur que s’adapte a les necessitats dels sectors productius” i ha explicat que en aquest sentit, els centres integrats de FP responen a la necessitat de formació contínua al llarg de tota la vida laboral. “Els canvis en l’entorn laboral són constants i cada vegada es produeixen a més velocitat i en aquest sentit, els centres de FP han de donar resposta integrada”.

Sobre l’elecció de Gandia per a la construcció d’aquest Centre Integrat de Formació Professional, el secretari autonòmic d’Educació i Investigació ha declarat que “Gandia sempre compleix amb les expectatives del Consell, i les necessitats de la comarca i de la ciutat indicaven que calia un centre d’aquestes característiques. Esperem que d’ací a l’estiu puguem definir una ubicació i puguem recollir de les empreses quin tipus d’oferta complementària ha d’oferir a la ja existent als altres centres de la Safor”.

Articles relacionats