23 C
Gandia
Dijous, 18 agost, 2022

El Partit Popular de Gandia continua amb “el catrastazo” i Gregori respon a les seues crítiques

En roda de premsa Soler i Marti han assenyalat:

Soler: “Ara que ja tenim un nou Govern a Espanya, i és el socialista Pedro Sánchez qui el presideix, ha arribat el moment que complisca Diana Morant la seua promesa electoral de abaixar els impostos als ciutadans de Gandia , com ella mateixa es va comprometre en campanya electoral, perquè de moment només hem assistit a un ball de xifres i de mentides. Esperem que la Sra. Morant ja haja sol·licitat cita en el Ministeri d’Hisenda, no demanem res nou sinó el que ella mateixa va prometre en campanya electoral

Marti ha explicat: “Alguna cosa que oculta el govern de Diana Morant, i que és summament important és que en actualitzar el valor cadastral, indirectament o directament s’actualitza a l’alça l’impost municipal sobre l’increment del valor dels terrenys de naturalesa urbana, conegut com a plusvàlua municipal , per tant s’augmenten els impostos als veïns de Gandia, perquè acabaran pagant un 3% més en liquidar la plusvàlua municipal”. “I de la mateixa manera acabarà afectant l’impost sobre transmissions i actes jurídics documentats, i en l’impost sobre successions i donacions on el valor cadastral és la referència a l’hora de practicar la liquidació, tornant a castigar injustament la butxaca dels veïns de Gandia, per la qual cosa clarament és una pujada d’impostos encoberta”.

El regidor delegat d’Economia i Hisenda, Salvador Gregori, ha respost aquest matí les crítiques realitzades pel Partit Popular.

Gregori ha recordat als populars que el passat 28 de desembre es va publicar al BOE l’ordre de la Direcció General de Cadastre de la possible revaloració dels valors cadastrals per a més de 1.000 municipis a tot Espanya i el percentatge aplicable en cada cas i que aquesta actualització és obligatòria com també ha succeït en els últims anys a conseqüència del pla d’ajust imposat pel Ministeri d’Hisenda.

L’edil ha lamentat que els populars “tornen a intentar confondre a la ciutadania. És aquest govern el que ve compensant aquesta mesura rebaixant el tipus impositiu a la mateixa quantitat perquè l’ajust no repercutisca en la butxaca dels ciutadans” i recordat que “en la mesura que la llei ho permeta, fent valdre el compromís electoral que aquest govern va assumir ja hem aconseguit baixar per dues vegades l’IBI en un 2,1%”.

Finalment, Gregori ha demanat als populars que no es preocupen. Ja ho vaig dir la passada setmana, una vegada que el Ministeri d’Hisenda tinga un titular, acudirem a Madrid, com ja hem fet, perquè les mesures de condicionalitat fiscal associades al pla d’ajust puguen permetre un major marge de reducció impositiva, que alleugerisca de forma notable la butxaca de la ciutadania”.

L’edil ha recordat que la mesura que aplica el govern central a la ciutat “és una obligació que li ve imposada a l’Ajuntament a conseqüència d’una llei vigent des del 2014 decretat per Cristóbal Montoro” i ha incidit que “No tenen cap efecte directe ni indirecte en relació amb els impostos d’actes jurídics documentats, Impost de Transmissions Patrimonials i Impost de Successions i Donacions perquè el seu càlcul no està basat en el valor cadastral sinó en el valor declarat pel contribuent“.

Sobre la plusvàlua, Gregori ha recordat que “tampoc diuen la veritat, ja que el sol afecta el valor de terra i no al de la construcció“.

Gregrori ha afirmat que “El PP només intenta enredar i confondre la gent per estar present en els mitjans de comunicació i fer creure que la seua tasca d’oposició serveix per a alguna cosa. Amb falsedats absolutes i mitges veritats l’únic que aconsegueixen és tornar a fer el ridícul com a recents ocasions han fet amb altres dades que s’han demostrat falsos”.

 

Articles relacionats