13.2 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

El Palau Ducal lluirà l’esplendor de les flors gràcies a la iniciativa ‘Torna la primavera’

 

– La iniciativa va en la línia del projecte “Torna la llum” que ja va posar en marxa l’ens provincial i que està dirigit a pal·liar els efectes negatius que la crisi sanitària ha tingut en sectors com la pirotècnia o la floristeria

– Vicent Mascarell: “Amb aquesta actuació remarcarem la importància de Palau Ducal a més d’exposar al públic treball dels professionals de la floristeria”

Vicent Mascarell, diputat d’Hisenda en la Diputació de València i regidor delegat de Turisme a l’Ajuntament de Gandia, acompanyat per Balbina Sendra, directora de Palau Ducal i Isabela de Zúñiga (floristeria Arco Iris) han presentat una iniciativa conjunta de la Diputació de València, l’Ajuntament de Gandia i els Gremis de Floristes de la Comunitat Valenciana que omplirà de flors el pati del Palau Ducal a partir del pròxim 18 d’agost.

Tal com ha explicat l’edil, la iniciativa “Torna la primavera” va en la línia del projecte “Torna la llum” que ja va posar en marxa l’ens provincial i que està dirigit a pal·liar els efectes negatius que la crisi sanitària ha tingut en sectors com la pirotècnia o la floristeria. L’estratègia de la Diputació és promoure aquests sectors i donar-los valor. En el cas de Gandia, a més remarcarem la importància de Palau Ducal a més d’exposar al públic el treball dels professionals de la floristeria” va afirmar Vicent Mascarell.

Durant la tercera setmana d’agost, al Palau lluirà de forma diferent durant aquests dies, ja que tal com ha explicat Isabela de Zúñiga (floristeria Arco Iris), en representació del Gremi de Floristes ha explicat que en el cas del projecte de Gandia el Palau “era l’espai perfecte perquè és el més bonic de Gandia” i ha explicat que 20 floristes de Gandia i d’altres municipis seran els encarregats de fer valdre el Palau amb el seu treball. “Els floristes no cobrem res per participar en aquest projecte. Els diners de la Diputació es destinen a la compra de les flors que es farà a l’Associació de Floristes de Mercaflor de València“.

Durant els dies 18, 19 i 20 d’agost, els floristes estaran decorant el pati de Palau i a partir del dia 21 d’agost s’obrirà al públic en general encara que durant el procés de decoració també es podrà visitar el pati per veure com treballen els professionals del gremi.

Finalment, Balbina Sendra va qualificar la iniciativa com a molt interessant tant per al gremi de floristes com per al Palau Ducal. “Turísticament estem vivint una època molt complicada i és molt important que s’hagen acordat de nosaltres. És genial que els visitants a més de la visita guiada puguen gaudir del pati de Palau mentre els floristes ho engalanen”.

Fotografia Àlex Oltra

Articles relacionats