28.8 C
Gandia
Dissabte, 30 setembre, 2023

El Palau Ducal acull la presentació del llibre “Les Dones Borja” de Verònica Zaragoza

– El dia 7 de juny a les 19:30 tindrà lloc al Saló de Corones la presentació del llibre “Les dones Borja” de Verònica Zaragoza al Saló de Corones del Palau Ducal amb entrada lliure.

El Palau Ducal dels Borja, en el seu objectiu de donar difusió al llinatge de la família Borja i el seu paper en la història, compta en aquesta ocasió amb la presentació del llibre “Les dones Borja”. Històries de poder i protagonisme ocult a càrrec de la seua autora Verònica Zaragoza.

Un volum publicat per l’Editorial 3i4 i l’Institut Internacional d’Estudis Borgians (Biblioteca Borja Minor, 7) que ofereix una genealogia de les dones de la família Borja. Per fer-ho, aporta set biografies individuals de dones vinculades al llinatge, pertanyents a Isabel i Tecla de Borja, mare i filla; Vannozza Cattanei i Lucrècia Borja, mare i filla; Maria Enríquez i Isabel de Borja i Enríquez, mare i filla; i Lluïsa de Borja i d’Aragó, neboda de l’anterior; juntament amb el retrat coral del nucli de dones de l’entorn borgià que van ingressar al convent de Santa Clara de Gandia, espai protegit per la família ducal de Gandia.

L’autora, Verónica Zaragoza, és professora de la Universitat de València on imparteix classes de Teoria de la Literatura, i de Literatura i Estudis Culturals. És llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de València, i Doctora en Filologia Catalana per la Universitat de Girona (Premi Extraordinari) amb una tesi dedicada a la poesia d’autoria femenina dels segles XVI-XVIII a la Corona d’Aragó.

Articles relacionats