25.3 C
Gandia
Dimarts, 26 setembre, 2023

Gandia impulsa una campanya de lluita contra el tabaquisme pel 31 de maig

Les UPCCA en Xarxa de la Comunitat Valenciana, grup al qual pertany la UPCCA de Gandia, inicien la campanya de conscienciació i sensibilització per al 31 de maig, dia mundial sense tabac, amb el lema “Més trellat, menys tabac”, aquest dia és proposat l’any 1987 per l’Organització Mundial de la Salut (OMS).

La campanya té com a objectiu sensibilitzar i conscienciar sobre els efectes nocius i letals del consum de tabac i l’exposició passiva al fum d’aquesta substància. També, i en consonància amb la campanya de l’OMS del 2023, es pretén animar als governs a posar fi a les subvencions al cultiu de tabac i utilitzar els recursos estalviats per a ajudar als agricultors i agricultores a canviar a cultius més sostenibles que milloren la seguretat alimentària i la nutrició. La campanya comunitària es desenvolupa a través de les xarxes socials posant el focus en desmuntar idees irracionals o contradiccions que la majoria de les persones fumadores i persones que comencen a fumar tenen sobre el tabac.

La campanya consta de: Difusió de píndoles informatives i cartells en les xarxes socials. Una nota de premsa per a ressaltar la importància d’aquest dia per a previndre els riscos del tabac. Materials interactius i jocs per a treballar per part del professorat a les aules.

L’OMS ha revelat que el tabac causa dany tant el medi ambient com la salut humana, ja que cada any la indústria del tabac costa al món més de 8 milions de vides humanes, 600 milions d’arbres, 200.000 hectàrees de terra i 22.000 milions de tones d’aigua i genera 84 milions de tones de CO₂. La major part del tabac es cultiva en països d’ingressos baixos i mitjans, en els que sovint es necessiten desesperadament aigua i terres de cultiu per a produir aliments per a la regió. En lloc d’això, s’estan utilitzant per a cultivar plantes de tabac letals que, al mateix temps, fan que la desforestació augmente cada dia.

Els productes com els cigarrets, el tabac sense fum i els cigarrets electrònics també contribueixen a l’acumulació de contaminació plàstica. Els filtres dels cigarrets contenen microplàstics i constitueixen la segona forma de contaminació plàstica més important en tot el món. La reducció del tabac va lligada a una millora de la salut humana i la salut del medi ambient, i per aquesta raó és necessària.

A més a més, per commemorar aquest dia, el Departament de Sanitat i polítiques Saludables, encapçalat per Liduvina Gil Climent, inaugurarà aquest matí l’exposició de cartells presentats al VII Concurs de cartells “Gandia lliure de fum de tabac”, a les 12:30 h al Pati del Tirant de la Biblioteca Central. Seguidament, a les 13 h en el saló d’actes de la biblioteca, tindrà lloc el lliurament de premis d’aquest concurs. L’exposició es podrà visitar fins al 7 de juny.

Articles relacionats