16.5 C
Gandia
Dimarts, 16 abril, 2024

El Monestir de la Valldigna reprén la programació cultural

– Per l’almàssera del cenobi valldignenc, els pròxims mesos passaran primeres figures d’àmbit nacional i internacional, amb diversitat de gèneres.

Monestir de la ValldignaEn les setmanes vinents gaudirem de les actuacions d’Arianna Savall, Eixa, la pianista Marta Espinós, Mara Aranda o el trompista José Sogorb, entre altres. La música medieval tindrà una part central en la programació, on cada primer cap de setmana de mes es dedicarà un concert.

Aquest setembre està protagonitzat per l’arpista i cantant Arianna Savall i Perter Udland Johansen. Les actuacions complementen les activitats formatives al voltant de la música medieval, les quals estan tenint un èxit considerable, amb un 35% d’alumnat estranger, de països tan diversos com Israel, Mèxic, Lituània o Austràlia.

El Centre Internacional de Música Medieval la Valldigna (CIMM), està dirigit per la cantant Mara Aranda. A més, aquest mes que ve tindrà lloc l’innovador Festival Internacional Medieval Infantil (FIMI), on els més menuts podran endinsar-se en la música de l’Edat Mitjana.

Aquestes actuacions, que s’emmarquen dins el conveni signat per la Mancomunitat de la Valldigna i la Conselleria de Cultura, pretén crear una programació cultural estable que situe al Monestir com a referent cultural, o com ocorre ja amb el CIMM, un referent internacional de la música medieval.

Articles relacionats