22.6 C
Gandia
Diumenge, 14 abril, 2024

El Palau Ducal es trasllada a la platja de Gandia com una escultura d’arena

• L’obra té unes mesures de 3×5 metres. I per a la seua construcció s’hi han emprat 30 tones d’arena. Es pot visitar al Passeig Marítim Neptú, 90.

• Diana Morant, alcaldessa de Gandia: “Dins el pla estratègic de turisme intel·ligent de Gandia cal fer accions concretes com aquesta que lliguen l’oferta turística d’estiu amb la complementària que té tant de pes, com la històrica i cultural de la ciutat. I, sens dubte, els Borja són un gran emblema de Gandia. Per contra, sabem que són un dels grans desconeguts per al visitant i, per tant, era important portar el Palau a aquest gran aparador turístic com és la nostra platja”.

• Dins el projecte ‘Construïm una platja històrica’, demà dissabte, al matí, es faran tallers d’escultures per a les famílies. També s’hi sortejaran premis i entrades al Palau.

Gandia Palau Ducal darenaL’Alcaldessa de Gandia, Diana Morant, acompanyada del regidor delegat de Turisme, Vicent Mascarell, i de la directora del Palau Ducal dels Borja, Balbina Sendra, han visitat aquest matí a la platja de Gandia l’escultura d’arena que representa l’emblemàtic Palau Ducal de Gandia, un dels edificis més representatius del patrimoni artístic, històric i cultural de la ciutat.

És una obra d’art que s’emmarca en el projecte del departament de Turisme: ‘Construïm una platja històrica’, amb l’objectiu de posar en valor el llegat històric i cultural de la família Borja, la família valenciana més universal, a través d’una activitat lúdica en la platja que capte l’atenció dels visitants i de la ciutadania i, de pas, que motive i convide a descobrir l’immens i ric patrimoni cultural i històric que té Gandia.

Com sabeu, dins el pla estratègic de turisme intel·ligent de Gandia s’ha de fer accions concretes com aquesta que lliguen l’oferta turística d’estiu amb la complementària que té tant de pes, com la històrica i cultural de la ciutat. I, sens dubte, els Borja són un gran emblema de Gandia. Per contra, sabem que són un dels grans desconeguts per al visitant i, per tant, era important portar el Palau a aquest gran aparador turístic com és la nostra platja”, ha destacat l’alcaldessa.

Morant també ha explicat que es tracta d’una acció pensada dins un estiu complicat, immersos en la pandèmia per la COVID-19, i de la qual Gandia no ha estat exempta. “Volíem compensar-ho també amb aquesta acció, perquè es promocionara la ciutat d’una altra manera. Clarament, l’arena de la platja ha sigut el gran espai de seguretat de la nostra platja. Fa poc desplegàvem la bandera amb què el Ministeri de Turisme ens reconeixia com a platja segura. I en aquest espai segur, com és la platja, volem continuar promocionant tota l’oferta complementària. Animar la ciutadania a què continue visitant la ciutat en tota la seua extensió. Perquè Gandia és una destinació molt completa i en tots els espais els visitants s’hi poden sentir segurs. Esperem que la campanya s’allargue fins al mes d’octubre i amb accions com aquestes volem continuar posant en el mapa de les destinacions segures i completes la nostra ciutat”.

L’escultura té unes mesures de 3×5 metres i representa el Palau Ducal dels Borja, i dos dels personatges més destacat de la nissaga Borja: el Papa Alexandre VI i la seua filla, Lucrècia de Borja. Per a la seua construcció s’hi han emprat 30 tones d’arena. L’encarregada de realitzar l’escultura ha estat l’empresa Arenas Posibles, especialitzada en la confecció d’escultures de sorra, amb més de 30 anys d’experiència.

Per la seua banda, la directora del Palau ha mostrat la seua satisfacció per participar, com a emblema de la ciutat, en aquesta iniciativa, “una acció clau perquè la gent sàpia que, a més a més, de la platja hi ha una ciutat singular amb molta història i que vinga a conéixer-nos.”.

Activitats paral·leles

Dins el projecte ‘Construïm una platja històrica’, demà dissabte, al matí, es faran tallers d’escultures per a les famílies. També s’hi sortejaran dos entrades al Palau i esmorzars per a dos persones per a la gent que participe en un concurs amb fotografies i les publique a les xarxes etiquetant #VisitGandia i #TerritorioBorja.

Articles relacionats