13.7 C
Gandia
Dijous, 22 febrer, 2024

El ple de Gandia aprova per unanimitat la rebaixada de l’IBI del 4%

El ple de l’Ajuntament de Gandia ha aprovat este dijous per unanimitat la modificació a la baixa de l’Ordenança reguladora de recaptació de l’IBI del 4,1%, que servirà per a compensar la pujada del 3% del cadastre que s’aplica des del Ministeri, de tal manera que els ciutadans veuran rebaixat l’impost en un 1,1% en aquest 2019.

L’alcaldessa ha qualificat aquesta proposta de “modesta però legal” i ha destacat que el vot favorable de totes les forces polítiques representades al consistori. Sobre la mesura, Morant ha destacat que el govern municipal continuarà treballant amb el Ministeri per aconseguir noves rebaixes de l’IBI. “Si algú ve ací i promet que es poden abaixar els impostos, està mentint a la ciutadania” va declarar l’alcaldessa, qui ha recordat que el PP va presentar l’any passat una moció al plenari que contemplava una major baixada d’impostos i que va ser retirada després de l’informe de la Intervenció Municipal que la va qualificar de fora de la legalitat.
Morant ha recordat que l’any passat, el Cadastre va pujar un 4% i que el govern municipal va aconseguir no només compensar aquesta pujada sinó que va rebaixar en un 1% addicional. Aquest any, la pujada del cadastre serà del 3% i l’executiu compensarà aquest augment i rebaixarà un altre 1,1% addicional.
Un altre aspecte que ha destacat l’alcaldessa és que “si haguérem aplicat com la resta de les ciutats l’augment de l’IPC entre els anys 2016 i 2018, hauríem d’haver augmentat els impostos de la ciutadania un 4%. Podríem haver dit que ens imposaven aquestes pujades des d’organismes superiors i malgrat això, vam complir amb la nostra paraula de no tornar a demanar un esforç a la ciutadania“.
D’aquesta manera, i a efectes reals, durant aquesta legislatura s’han compensat diverses pujades que sumen un 11% al qual cal afegir les dues modificacions de l’IBI dels dos últims anys pel que s’ha evitat que els impostos municipals pujaren un 13,1%.
No hem permés ni consentit que s’augmentés en una sola dècima els impostos de la ciutadania des del Pla d’Ajust a què ens va obligar el Ministeri. A poc a poc, amb la bona gestió i la millora de l’economia local, hem compensat i rebaixat l’IBI en aquesta legislatura. Continuarem treballant perquè el Ministeri siga més flexible
Finalment, el ple també ha aprovat la modificació de la tabla de bonificacions perquè les famílies que es veien beneficiades per aquestes mesures puguen continuar rebent-les.

Articles relacionats