19.9 C
Gandia
Dissabte, 18 maig, 2024

La Guàrdia Civil genera polèmica amb el seu compte de Twitter

Arran de la polèmica suscitada pel cèlebre sketch de l’humorista Dani Mateo, el no menys polèmic compte oficial de Twitter de la Guàrdia Civil va intervindre, i en lloc de donar informació sobre l’activitat d’aquest cos, va emetre el tuit” La #Bandera simboliza la unió d’un Pueblo#Respetala 
No hacerlo no es humor, es ofender gratuitamente a quienes la sienten con orgull i a quienes han dado su vida i esfuerzo detrás de los valores de paz i libertat que representa#MiraQueEsBonita”.
El portaveu de Compromís al Senat, Carles Mulet, va presentar unata pregunta escrita en la que assenyalava que “el twitter oficial de la Guàrdia Civil s’ha caracteritzat aquests dies per un ús partidista, d’exaltació nacionalista i de menyspreu a la llibertat d’opinió i expressió”, i demanava al Govern que es pronunciara sobre si veu apropiat aquest ús i si  prendrà alguna mesura per a evitar aquest “ús partidista i abusiu” de perfils públics.
També preguntava el senador si coneix el Govern qui “o què” gestiona aquest perfil.
La resposta del govern ha sigut que el perfil de la Guàrdia Civil no fixa cap límit a la llibertat d‘expressió, ni va en contra del que s’estableix per la Constitució i la normativa vigent.
“La referència a la bandera com a símbol d’unió i identificació és conforme tant amb la normativa com amb la llibertat d’expressió”.
El portaveu de Compromís ha recordat que no és la primera vegada que la gestió d’aquest compte oficial desvaria ja amb opinions estrictament personals. “Ens costa entendre que es permeta que el twitter oficial s’use per a ridiculitzar com hem vista a vegades la violència masclista (https://www.eldiario.es/rastreador/guardia_civil-twitter-violencia_machista_6_468663142.html) , arremetre contra altres cossos policials (https://www.eldiario.es/politica/guardia-civil-twitter-mossos-investigan_0_713929054.html) o els de contingut misogin”.
Per a Mulet, “el mateix Govern que impedeix a la Guàrdia Civil per exemple sindicar-se i expressar amb llibertat les seues reivindicacions laborals, permet que una persona use el tuit oficial per a atribuir a tots els guàrdia civils la seua ideologia personal, i per a ficar-se d’embolic en embolic. Òbviament eixe tipus de publicacions no representen als i les professionals i és intolerable que algú usurpe un canal de comunicació oficial per a propagar la seua rància ideologia. I el pitjor, que aquest Govern l’empare amb l’excusa de la llibertat d’expressió; llibertada d’expressió té qui estiga gestionant el Twitter, però no per a usar-lo al seu antull, ja que això degrada i afecta a la imatge de la Guàrdia Civil, on cada professional té la seua ideologia”.

Articles relacionats