23.2 C
Gandia
Dijous, 8 juny, 2023

El Festival Iboga tindrà un operatiu especial de seguretat amb reforç de Policia Local de Tavernes i Guàrdia Civil

La Policia Local de Tavernes iniciarà un operatiu especial a partir d’este dimecres 25 de juliol fins la matinada del dilluns 30 per vetlar pel correcte desenvolupament dels actes de la sisena edició de l’Iboga Summer Festival, i permetre la conciliació del dret a descansar i a gaudir amb total respecte a les propietats privades i el mobiliari urbà del municipi.

Un any més, els efectius policials augmentaran tant en els torns de matí, com els de vesprada i nit per a preveure i atendre les incidències que puguen sorgir durant este esdeveniment, que congregarà a nombrosos visitants d’arreu del món. També està previst que unitats de la Guàrdia Civil controlen els voltants del festival, especialment en horari nocturn.

Bea Ferreres, regidora de Seguretat Ciutadana, ha remarcat que “la Policia Local es reforça per a assegurar una convivència cívica durant estos dies a la Platja de Tavernes, fent especial atenció a la conciliació del descans i la celebració de les distintes activitats. Són moltes les activitats que acull la platja durant els pròxims dies, en un any en què coincideix la celebració del festival amb la celebració de la Fira de Sant Jaume, i és per això que la Policia augmentarà la vigilància i els efectius”.

La Policia Local de Tavernes recomana fixar-se amb especial atenció a la nova senyalització de la zona propera al festival per evitar embussos i actuacions policials innecessàries. Este any, el tram del camí Marenys des del carrer Xeresa i direcció sud estarà prohibit per a la circulació, excepte els veïns que necessiten accedir als seus terrenys i als vehicles d’emergència. De la mateixa manera, s’ha prohibit l’estacionament durant el mateix període des del carrer Xeresa en direcció nord del camí Marenys, per a evitar embussos, ja que es tracta d’una via d’evacuació prioritària.

A més, la prolongació del carrer Pintor Ribera fins el camí Marenys tindrà prohibida la circulació ja que s’ha eliminat l’eixida del carrer Blasco Ibáñez.

Cal recordar que el dissabte dia 28 de juliol de vesprada, a més del festival, hi haurà el mercat en la zona de la Goleta. L’Ajuntament de Tavernes ha habilitat 3 zones d’aparcament per a donar cabuda els vehicles de veïns i visitants de la platja i el festival. En concret, hi haurà un pàrquing en la zona sud-oest de l’Avinguda de la Marina, amb accés pel carrer Santa María, un segon al nord-oest de l’avinguda de la Marina, a l’altura del carrer Balears, i un tercer pàrquing en la zona del parc del Molló, en la zona de La Goleta. A més, amb el desplaçament de la zona d’acampada del festival cap al sud, els carrers del sector 12 de la platja queden alliberats per al trànsit i l’estacionament de vehicles.

Articles relacionats