12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

El Festival Desllunat desembarca a la platja de Tavernes

La 15a edició de Pop al Carrer comença el divendres dia 19 a la Plaça de Les Palmeretes, a partir de les 19 h.

El festival conegut des de fa 15 edicions com a Pop al Carrer passa definitivament a ser Desllunat, una trobada d’arts en viu sense sostre que se celebra cada any a la vora de la Mediterrània, en la platja de Tavernes de la Valldigna. El lloc escollit és la Plaça de Les Palmeretes,  explica Francesc Burgos, director artístic del festival, organitzat per LaCasaCalba.

Aquest esdeveniment musical presenta, any rere any, una combinació musical i escènica a mode d’edicions especials amb un gran nivell artístic i l’exclusivitat dins del panorama de celebracions culturals de música pop, entesa com a música popular contemporània. En els últims anys, s’ha dedicat a temes com L’home i la màquina, Poèticament, Emergència!, Veus femenines i A la vora del jazz mare.

Per aquest festival han passat un munt de grups i artistes que canten en la nostra llengua com Pau Riba, Miquel Gil, Òscar BrizSanjosexSenior i el Cor Brutal, Eva Dénia Trad. Quartet, VerdCel o Remigi Palmero en són alguns. A més, Pop al Carrer – Desllunat també dóna veu a propostes valencianes interessants encara que no s’expressen en valencià, com per exemple, Emma Get Wild o Limbotheque. Tal com expliquen des de LaCasaCalba, la multidisciplinarietat i la gana d’explorar són les ensenyes d’aquest esdeveniment, juntament amb el concepte d’espectacle total sense interrupcions com a forma de viure l’art a la fresca.

“Enguany el cartell gira al voltant del folk des d’una perspectiva oberta i global i es tracta d’una edició especial, donat que LaCasaCalba celebra també els seus 15 anys d’existència. en l’àmbit artístic i organitzatiu” – afirma Francesc Burgos – “continua patint un dèficit important de finançament que fa perillar la seua continuïtat, ja que fins a final d’any no se sap si s’aconseguirà més ajudes per a poder-lo desenvolupar en garanties”. De fet, – matisa Burgos – “no seria la primera vegada que LaCasaCalba ha d’assumir pèrdues. Si torna a repetir-se aquesta situació, no tindrem més remei que abandonar el projecte”.

Programació Desllunat 2019 – 15 anys de LaCasaCalba

Enguany el festival Desllunat presenta un cartell amb destacades figures i grups musicals com El Petit de Cal Eril (Catalunya) que estrena al País Valencià el seu darrer treball Energia fosca; el saxofonista valencià de nivell internacional Javier Vercher amb el seu darrer treball Agricultural Wisdom o el músic de Sabadell Carles Belda, que presentarà el seu projecte personal de rumbes amb l’acordió diatònic.

Ens acompanyarà també Pepino Pascual, músic, compositor i inventor d’instruments català, conegut per les seues col·laboracions amb diverses companyies com La Vella DixielandTandoori le Noir, Pascal Comelade o Troba Kung, entre d’altres. Amb la seua proposta, Essències, Pepino Pascual ha creat un espectacle per a tots els públics, en el qual ens proposa un viatge per fer volar la imaginació, descobrint les múltiples sonoritats com una mena de “xaman” amb una actitut de joc i d’experimentació que deixarà bocabadats a grans i menuts.

Per la seua banda, el Ma-me-mi-mo-músic valencià més aclamat per la xicalla, Dani Miquel, acostarà als més menuts el seu darrer projecte, La mare carabassera, que presenta juntament amb músics dels territoris en la mateixa llengua com Carles Belda i Guida Sellarés (Catalunya), Gemma Pallà (Illes Balears) i Rafa Solves i Josep Alcover (País Valencià).

També es podrà veure el treball de l’artista valenciana emergent Isabel Latorre, amb Eixa, el seu projecte personal amb el qual presentarà Invisibles, un homenatge musical a la poesia. Des de Nairobi, Kènia, la companyia Mighty Jambo portarà el seu espectacle de circ amb rituals africans que ens transporten a la vida dels Masai i la seua lluita per la supervivència. Tot un espectacle d’acrobàcies amb huit artistes en escena, pensat per promoure les arts i la cultura kenianes. A més, oferiran també un taller de circ per als infants, el divendres 19, a la vesprada.

La part escènica del festival vindrà de la mà de companyies valencianes com El Ball de Sant Vito i Cia. Pa Toa La Vida, amb els seus espectacles La família Sangonera i Las marujas, varices y raíces, respectivament. Es tracta de dos espectacles itinerants on predomina l’humor i la interacció amb el públic.

Com és habitual, al festival es disposarà un gastroespai amb menjar i vi de proximitat i cervesa artesana per arrodonir aquesta experiència musical d’arts en viu sense sostre a la vora de la mar. El festival tindrà el seu peculiar i particular mestre de cerimònies, El Triangulista.

A més, aquelles persones que no puguen assistir, també podran gaudir del festival, via streaming (transmissió en directe), a través del canal de youtube de LaCasaCalba.

Desllunat està organitzat per LaCasaCalba i l’Ajuntament de Tavernes de la Valldigna i esperem que continuen col·laborant la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, l’Institut Valencià de Cultura i la Diputació de València, com han fet en edicions anteriors.

Més informació i tots els horaris: www.desllunat.com

Articles relacionats