15 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

Agents de la Policia Nacional i de la Policia de França patrullen junts per Gandia

Els policies francesos estaran a la ciutat fins al 31 de juliol en les zones de major afluència turística

El projecte “Comissaries Europees” es desenvolupa amb França des de l’any 2008

Agents de la Policia Nacional patrullen a Gandia des del dimarts al costat d’agents de la Police Nationale de França per a reforçar l’atenció turística de la ciutat. Durant la segona quinzena de juliol els dos cossos treballaran conjuntament en aquelles zones amb major afluència turística per a donar suport als ciutadans estrangers que es troben de vacances.

Els agents desplaçats coneixen l’idioma del nostre país i, entre les seues funcions, destaquen les patrulles uniformades a peu o en vehicle en zones de major afluència turística, l’atenció a víctimes de delictes, la prevenció de la delinqüència i el suport en la formalització de denúncies.

La iniciativa s’emmarca dins del projecte “Comissaries Europees”, present també en altres ciutats espanyoles com Madrid, Pamplona o Santiago de Compostel·la, i compta amb la presència a Gandia de dos policies francesos patrullant juntament amb la Policia Nacional.

La vigilància conjunta romandrà establida durant la segona quinzena de juliol i es prestarà també en els concerts del “Pirata Rock Gandia” dins de l’ampli dispositiu policial que es posarà en marxa per a aquest esdeveniment.

Iniciativa “Comissaries Europees” des de 2008

L’objectiu d’aquesta iniciativa és oferir al turista una atenció integral en l’àrea de seguretat ciutadana, amb policies que parlen la seua llengua originària i que coneixen els procediments legals propis del país en el qual es troba. Les patrulles conjuntes suposen, a més, un pas més en la col·laboració i cooperació policial internacional, afavoreixen la millora de l’atenció al ciutadà i permeten consolidar el concepte de la seguretat transfronterera.

Aquesta col·laboració es dona gràcies al projecte “Comissaries Europees”, emparat en la cooperació *Prüm de la Unió Europea. La Policia Nacional espanyola participa amb França des de l’any 2008, amb Portugal des de 2012 i amb Itàlia des de 2014, ampliant-se la col·laboració cada any en llocs i dates donat el seu èxit i acolliment entre els turistes.

Articles relacionats