EL DOCUMENTAL DE L’AUIR ES PROJECTA DIJOUS AL CAMPUS DE GANDIA DE LA UPV

El Campus de Gandia de la Universitat Politècnica de València acollirà la projecció de ‘Confessions de l’Auir’, una pel·lícula documental que aborda el passat, present i futur d’un espai únic com és la platja de l’Auir, a Gandia, una de les poques zones verges que queden en el litoral valencià. La projecció té lloc el dijous 4 de febrer a les 12.30 h en l’Aula Magna i l’assistència és lliure i gratuïta. L’activitat s’emmarca en el programa del Campus per a la celebració del Dia Mundial dels Aiguamolls, que es commemora el dimarts 2 de febrer.
El documental, dirigit per Pepe Llorens, llicenciat en Comunicació Audiovisual de la UPV a Gandia, i amb guió d’Òscar Grifoll, trasllada al format audiovisual el debat sobre quin ha de ser el futur d’aquesta platja verge, un paratge singular i vulnerable de devesa comparable a l’Albufera de València.

Produït per JAU Visual Art, el documental inclou més de 50 entrevistes d’experts- entre ells, els professors de la UPV, Mª José Viñals, Jesús Villaplana i Santiago La Parra- que opinen sobre diverses àrees, com la biodiversitat, el turisme, el vessant més polític i la legislació, entorn del debat generat davant una possible construcció urbanística en aquest emblemàtic paratge natural, que té un elevat valor ecològic i paisatgístic i que corre el risc d’acabar amb un dels espais naturals més importants de la ciutat de Gandia.
Després de la projecció de la cinta s’obrirà un debat i col·loqui amb els autors del documental en el qual podran participar les persones assistents del públic.

Et Pot Interessar