EL DEBAT L’HAN GUANYAT SUSANA DÍAZ, XIMO PUIG I CARME CHACÓN

G. CABANILLES    

Pedro Sánchez és víctima, una més, de la deslleialtat interna. Susana Díaz, Ximo Puig i Carme Chacón, instal·lats al cinisme, estan esperant amb ànsia el 20-D per a situar-se allà on volien situar-se quan Sánchez va guanyar contra pronòstic el darrer congrés del PSOE i es va convertir en secretari general. La història es repeteix. Ximo Puig va perdre el congrés del PSPV en 2008 contra Jorge Alarte i li va fer l’abraçada de l’ós a un ingenu secretari general que lluny de pegar una cop de puny sobre la taula, es va envoltar d’adversaris interns dedicats en exclusiva a segar-li l’herba. 

Ara a Pedro Sánchez l’estan esbocinant des de dins i des de fora, quan el seu paper al debat no es correspon amb les valoracions que està rebent sense que ningú isca en la seua defensa. I a més, els «amics» interns, lluny de quedar-se honestament al marge, contribueixen subtilment a l’enfonsament del líder socialista, com quan Susana Díaz es va declarar calculadament partidària de que forme govern el candidat de la llista més votada, una teoria que no es va aplicar quan José Antonio Griñán va pactar amb IU després d’aquelles eleccions andaluses en les que el PP amb Javier Arenas havia guanyat. 

El líder de Ciutadans es va emprar a fons en la tesi de la derrota del candidat socialista. Albert Rivera ja abans del debat va donar per «mort» en termes electorals a Sánchez. I això que eEn resum, el debat l’han guanyat Susana Díaz, Ximo Puig i Carme Chacón. Ara bé, que vagen en compte, perquè si el PSPV queda estes eleccions per darrere de Compromís-Podem i Ciutadans, una possibilitat que contemplen els pronòstics, Ximo Puig pot acompanyar a Pedro Sánchez al limbo.

Et Pot Interessar