El Consorci de Residus dóna vint-i-tres bicicletes a Caritas Gandia

El Consorci de Residus (COR) ha donat a Caritas Gandia 23 bicicletes. El lliurament ha tingut lloc a càrrec de tècnics de l’empresa que gestiona els ecoparcs del COR, la societat de Valorització i Tractament de Residus Urbans (Vytrusa), en el Centre d’Atenció Integral (CAI) de Caritas Gandia.
El director de l’entitat benèfica, Eduardo Mahiques, ha agraït la donació al COR, ja que amb aquestes bicicletes es cobreixen diverses demandes: 7 bicicletes xicotetes es destinaran a Caritas Interparroquial per a lliurar-les als xiquets de famílies d’Acolliment que mai han tingut una bicicleta; 6 bicicletes grans es quedaran en el CAI per a reposar l’actual flota que és utilitzada per als desplaçaments dels beneficiaris (persones sense llar) que resideixen en el centre; i la resta de bicicletes (de grandària mitjana i gran i que necessiten major reparació), es destinaran a un nou projecte-taller que en breu s’engegarà en el Centre d’Atenció Integral.
Mahiques ha destacat l’excel·lent estat de conservació de les bicicletes, moltes d’elles quasi noves (especialment les de xiquet), i ha agraït la bona sintonia i col·laboració entre Caritas Gandia i el Consorci de Residus. El director de l’entitat ha destacat que amb aquesta recuperació de les bicicletes es torna a generar economia circular perquè unes bicicletes que havien sigut rebutjades tornen a tenir ús en la societat després d’una xicoteta posada a punt.
Aquesta iniciativa és la primera d’un conjunt de projectes que, en els pròxims mesos, el COR i Caritas Gandia esperen engegar per a facilitar la inclusió de persones en situació d’exclusió a través de nínxols d’ocupació d’economia verda.
El COR compta amb una xarxa de 20 ecoparcs fixos i 11 mòbils, que presta servei als 93 municipis del seu àmbit de gestió. En paraules de Roger Cerdà, president del COR, ‘aquesta és la primera iniciativa, de moltes més que vindran, per a donar una segona vida als nostres residus en un esquema d’economia circular’.

Et Pot Interessar