15 C
Gandia
Diumenge, 3 desembre, 2023

El Consorci de Bombers demana extremar les precaucions per a evitar incendis en habitatges en Nadal

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) demana extremar les precaucions per evitar incendis en habitatges en Nadal. “La prevenció és crucial per a evitar perills innecessaris, accidents i incendis relacionats amb l’ús freqüent d’adorns, candeles, llums, elements pirotècnics i estufes durant aquestes dates”, ha alertat la presidenta del CPBV, Maria Josep Amigó.

El Consorci aconsella una sèrie de recomanacions per a combatre aquestes emergències. Les llums no han de col·locar-se prop de cortines o sofàs.

A més, s’ha de revisar el cablejat per evitar sobrecalfaments i curtcircuits. Quant als arbres de Nadal artificials, contenen materials combustibles pel que és aconsellable que estiguen allunyats d’estufes i fumerals. En relació a les llums, fixa’t en l’etiqueta i comprova que tinga el marcat de seguretat CE, AENORGS.

Per descomptat, si has d’eixir de casa apaga sempre totes les llums i candeles. Apaga-les també quan te’n vages a dormir”, recorda Amigó.

Els bombers ja han alertat del repunt d’incendis en habitatges amb l’arribada del fred. En 2018 el Consorci en va registrar 650 i enguany la xifra fins a novembre és de 532.

Les principals causes són aparells elèctrics en mal estat que generen curtcircuits i instal·lacions elèctriques deficients en cases antigues en les quals no hi ha, per exemple, interruptors diferencials de corrent.

Articles relacionats