13 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

‘Esport a l’escola’ arribarà a més de 25.000 alumnes

 – Esport de la Generalitat llança una nova convocatòria del programa educatiu que acosta 16 modalitats esportives a l’alumnat de Primària i ESO

– Les federacions esportives valencianes optaran a mig milió d’euros en subvencions per a desenvolupar unitats didàctiques a escoles i instituts

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha publicat en el ‘Diari Oficial de la Generalitat’ (DOGV) la convocatòria del programa ‘Esport a l’escola’ de subvencions a federacions esportives per tal d’acostar la pràctica de fins a 16 modalitats esportives a l’alumnat d’entre els 10 i els 13 anys.

Esport de la Generalitat torna a invertir mitjançant ‘Esport a l’escola’ mig milió d’euros a difondre entre l’alumnat valencià l’atletisme, els escacs, l’handbol, el bàdminton, el beisbol, l’esgrima, l’hoquei, el judo, l’orientació, el pàdel, el rugbi, el salvament i socorrisme, el tenis de taula, el triatló, el voleibol i els esports adaptats.

L’objectiu de la proposta és fomentar la pràctica de l’activitat física i el coneixement i divulgació de modalitats esportives en l’àmbit escolar, i formar al mateix temps els adolescents en hàbits saludables i en educació en valors.

El conseller d’Educació, Cultura i Esport ,Vicent Marzà, ha destacat que volem que els nostres xiquets i xiquetes tinguen l’oportunitat de practicar diferents esports i integrar els hàbits saludables a les seues vides dins d’un projecte comú per a potenciar el nostre territori com a Comunitat de l’esport’.

Aquest programa es dirigeix a les escoles i els instituts que han integrat l’esport com a eix principal del seu projecte pedagògic, els anomenats Centres Educatius Promotors de l’Activitat Física i l’Esport (Cepafe).

Les subvencions són per a les federacions esportives valencianes, que han de portar a terme juntament amb el seu personal tècnic, una sèrie d’unitats didàctiques als centres docents durant l’horari de classe d’Educació Física. Cada una d’aquestes unitats didàctiques consta de sis sessions teoricopràctiques pensades per a descobrir a l’alumnat de 10 a 13 anys els 16 esports inclosos en la convocatòria.

En el curs 2018-2019 ‘Esport a l’escola’ arribà a 9.063 alumnes de 48 escoles i instituts de les comarques d’Alacant. A les comarques de Castelló es beneficiaren 3.442 escolars de 22 centres educatius, mentre que a les comarques de València gaudiren de la proposta 12.990 estudiants de 88 Cepafe.

Creixement en participació i implantació

En els últims dos cursos la implantació d’aquest programa en el conjunt del territori valencià ha augmentat un 9,4% pel que fa a la participació de l’alumnat i un 10,5% pel que fa al nombre de centres en sumar 15 més i pujar de 143 a 158. També s’han fet 231 unitats didàctiques més, han passat de 984 a 1.215 i han crescut per tant un 23,5%. ·

Articles relacionats