18 C
Gandia
Diumenge, 25 febrer, 2024

EL CONSELL DECLARA LES FALLES DE GANDIA BÉ D’INTERÈS CULTURAL IMMATERIAL

Així ho ha indicat en la roda de premsa posterior al ple del Consell la vicepresidenta i portaveu de la Generalitat, Mònica Oltra, qui ha explicat que amb aquesta declaració es reconeix “el seu valor patrimonial”, en l’àmbit de l’objectiu de preservació i difusió de les expressions més tradicionals del poble valencià en les seues manifestacions musicals, artístiques, gastronòmiques o d’oci, especialment, les que són objecte de transmissió oral o les que mantenen i potencien l’ús del valencià.

La festa de les Falles d’aquestes poblacions reuneix “un inequívoc valor patrimonial per estar vertebrada al voltant dels mecanismes de connexió entre festa i patrimoni”, ja que són “l’expressió viva i popular d’un poble, festes d’origen veïnal, sorgides i perfeccionades a través del temps pel poble valencià com a manifestació artística, cultural i satírica”.

Les Falles en aquestes localitats s’emmarquen en la primera època d’imitació de les festa fallera, compresa entre 1850 i 1900, i són els primers exemples de la difusió de la festa de la capital. Aquestes festes, com ocorre en les de la capital, uneixen els aspectes més lúdics, que giren al voltant dels monuments fallers plantats per les diferents comissions, agrupades, al seu torn, en les corresponents juntes locals, amb un ampli ventall d’altres expressions culturals: teatrals, musicals, literàries, etc segons especifica el decret.

Promoció de les falles d’especial

Mitjançant l’acord de col·laboració, l’Agència Valenciana del Turisme contribueix econòmicament en les actuacions de promoció i impuls de les Falles que s’efectuen per la Federació de Falles de la Secció Especial, amb la quantitat de 30.000 euros.

Mitjançant l’acord, l’Agència Valenciana del Turisme i la Federació de Falles d’Especial de València col·laboren en la promoció de la marca turística Comunitat Valenciana a través de diferents actuacions publicitàries.

Articles relacionats