El Congrés aprova la llei que regula l’eutanàsia

L’eutanàsia s’obri camí a Espanya. El Congrés dels Diputats ha aprovat aquest dijous, en una jornada històrica, la proposició de llei que regularà l’ajuda mèdica per a morir, i que ha comptat amb una àmplia majoria i amb el vot en contra del PP, Vox i UPN.

Després d’un dur debat sobre la vida, la mort i el dret de cada persona a posar fi a sofriments intolerables sense perspectiva de curació o millora, 198 diputats han votat a favor de la llei, 138 en contra i 2 s’han abstingut, amb el que la norma passarà ara al Senat i serà aprovada definitivament en 2021.

Abans de la votació, el ministre de Sanitat, Salvador Illa, s’ha dirigit al Congrés, per a agrair l’aprovació d’una norma que, al seu judici, és un avanç cap a «una societat més humana i més justa». Espanya és «una democràcia moderna» i «prou madura» per a afrontar aquesta qüestió.

A més, ha agraït la labor en aquests anys de les organitzacions de la societat civil lluitant per aquesta regulació, als qui han aportat esmenes a la norma i, especialment al PSOE, grup que ha proposat la llei, i a la impulsora d’aquesta, l’exministra de Sanitat socialista María Luis Carcedo «per la convicció amb la qual l’ha defensada».

En la seua intervenció en aquest debat, Carcedo ha defensat el contingut de la llei que, segons ha explicat, «pensa en la condició humana», regula «les condicions i procediments pels quals es pot accedir a aquesta sol·licitud d’ajuda a morir», tal com «recomana el Tribunal d’Estrasburg»; «despenalitza» la seua pràctica i la inclou en la cartera comuna del Sistema Nacional de Salut.

Et Pot Interessar