El concurs de fideuà de Gandia eixampla les seues fronteres

La XLIV edició del Concurs Internacional Fideuà de Gandia, que es celebrarà el pròxim 5 de juny al port, ha viscut este dimecres la darrera de les seues presentacions a Gandia després de diverses actes promocionals a diferents ciutats. La presentació ha reunit al saló d’actes de Foment AIC els principals protagonistes i sectors involucrats, sobretot de l’òrbita del turisme.

Es pretén que l’edició d’enguany siga la més internacionals, una fita possible a la vista de les nombroses peticions de cuiners estrangers. El turisme gastronòmic és tot just una de les línies en les quals més s’està incidint des de l’Ajuntament de Gandia, i de fet al llarg de l’any es celebren “showcookings” arreu del món o “farm trip” que organitzem en el departament de turisme. L’última col·laboració va ser en Fitur on van preparar una degustació per a 400 persones.

La XLIV edició del Concurs Internacional Fideuà de Gandia la il·lustra un cartell elaborat per Aida Pardo, una estudiant de 15 anys de Gandia. Les peticions han superat al nombre de concursants que poden participar, i mentre es debat si augmentar el nombre de places disponibles, els organitzadors no creuen de moment que siga adequat, ja que no donaríen el servei als cuiners que un concurs Internacional es mereix.

Enguany hi ha sol·licituds de cinc restaurants japonesos, un de Bulgària, dos d’Itàlia, un australià, i dos més de Mèxic, entre altres estrangers, un fet que el sector turístic i els organitzadors del concurs interpreten com un bon símptoma. 
També hi ha un debat obert sobre l’emplaçament o el canvi d’horari habitual per a passar-lo a la nit. No es descarta. De moment el 5 de juny es tornaran a donar cinta al port de Gandia en ple mig dia centenars de cuiners, periodistes gastronòmics, bloggers, agents de turisme, empresaris i altres operadors convidats per a conèixer pel paladar la ciutat de Gandia i la seua oferta turística.

Et Pot Interessar