El PNB donarà suport a la moció de censura contra Rajoy

El PNB donarà suport, finalment, a la moció de censura presentada pel secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, contra el president del Govern del PP, Mariano Rajoy, segons han comunicat els jeltzales als populars. Rajoy s’ho veia vindre i durant bona part de la jornada de dijous s’ha absentat de l’hemicicle.

L’EBB, Executiva Nacional del PNB, ha adoptat aquesta decisió aquest dijous, en una reunió extraordinària convocada a Vitòria per a decidir el sentit del seu vot, després d’escoltar les motivacions del PSOE per a presentar la moció de censura i conéixer els compromisos que adquireix el candidat Pedro Sánchez.

Durant la seua intervenció, el candidat socialista ha assegurat que mantindrà els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) –que suposen 540 milions d’euros en inversions per a Euskadi–, s’ha compromès a restablir les relacions amb les comunitats autònomes i a iniciar el diàleg entre l’Executiu d’Espanya i el nou Govern de Catalunya.

Així mateix, ha fet extensiva la seua intenció de diàleg al Govern d’Euskadi, «del que també forma part el PSE-EE», i al que ha agraït el seu «compromís per l’estabilitat i per la convivència», a més de destacar «l’esforç» del lehendakari, Iñigo Urkullu –igual que van fer Miquel Iceta, del PSC, i ell mateix– per «trobar solucions i forjar consensos en les hores dramàtiques de la crisi institucional patida a Catalunya el passat any».

El secretari general del PSOE ha assegurat que Espanya «és una nació», però que també hi ha altres territoris de l’Estat que haurien de ser considerats «nació», i s’ha mostrat disposat, també, a consensuar amb la resta de grups parlamentaris la data d’unes noves eleccions generals.

Et Pot Interessar