9.7 C
Gandia
Divendres, 3 desembre, 2021

EL COLP D’ESTAT AL PSOE I LES REPERCUSSIONS A GANDIA

G. CABANILLES        

La felipada que ha assestat el sector més liberal del PSOE per fer caure la direcció pot tenir rèplica a Gandia. Si jo fóra Diana Morant estaria ara a l’AVE camí de Madrid per plantar-me a la porta de Ferraz i donar suport a Pedro Sánchez, pel que li va en joc, perquè un virtual govern a Espanya del PP i Ciutadans amb l’abstenció del PSOE no li garanteix la fidelitat del regidor de Ciutadans a Gandia, Ciro Palmer, que és qui ara la manté a l’Alcaldia.

L’aldarull és de tals dimensions que ara mateix no es sap si al PSOE mana Verónica Pérez, Pedro Sánchez, Micaela Navarro o el comité de garanties. Ximo Puig està entre els dimissionaris, però la seua consellera Carmen Montón no. No obstant, Montón no ha acudit este dijous a la reunió del que queda d’Executiva convocada per Pedro Sánchez. El mapa de suports es barreja i no es pot parlar de territoris perquè a València, tot i que Puig s’ha plegat a Susana Díaz,  hi ha un bon grapat de partidaris de Sánchez.

Fins i tot hi ha confusió sobre el resultat de l’executiva que ha convocat Pedro Sánchez a les 10.30 hores amb els membres que encara formen part de l’órgan, mentre que els dirigents del sector crític que dimecres van deixar este òrgan asseguren que es reunirà la Comissió d’Ètica i Garanties per a analitzar la petició dels 17 membres de l’executiva que han dimitit i que defensen que ha de dissoldre’s esta direcció i posar-se en marxa una gestora. L’espectacle al carrer Ferraz està sent lamentable.

Luena apel·la a l’article 68 de la Normativa Reguladora de l’Estructura General del PSOE, per a sostenir que “l’únic òrgan competent per a dissoldre qualsevol òrgan del PSOE és exclusivament la Comissió Executiva Federal”, afirma.

En este punt, Luena ha recordat el que diu l’article 36 punt ‘o’, que “coincideix amb l’invocat en el seu escrit pels dimissionaris amb l’article 7 ‘o’ del Reglament del Comitè Federal. Este article estableix: “cobrir les vacants que es produïsquen en la CEF i a la Comissió d’Ètica i Garanties. Quan les vacants en la CEF afecten el secretari general o la meitat més un dels seus membres el Comitè Federal debatrà convocar un Congrés Extraordinari per a l’elecció d’una nova Comissió Executiva Federal”.

La Comissió Executiva Federal no sabem si queda dissolta o no, si Pedro Sánchez seguix sent el líder del PSOE o no.

 

Articles relacionats

- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

últims articles