El club de les sis del matí del Safor Delikia Sport torna a rodar

En el Club d’Atletisme Safor Delikia Sport l’excusa de no practicar esport per falta de temps no s’hi val. Prompte farà quatre anys des que diversos corredors populars de l’entitat ‘grogueta’ ixen a córrer per Gandia quasibé cada dia a les sis del matí, un horari que els permet compaginar la seua jornada laboral o realitzar altres activitats la resta del dia. S’autodenominen el «grup de les sis» i en ell fins i tot està enrolat el mateix president del club, Vicent Boscà.

«La idea va sorgir un dia quan ens vam creuar correns de bon matí un altre soci del club, Peter Temmerman, i jo, i vam pensar que podríem reunir a aquells que per unes raons o per unes altres només podien córrer a estes hores», assenyala Boscà. «Jo, per exemple, preferisc este horari, perquè després la resta del dia se m’acaba complicant amb tasques noves».

Actualment són uns vint ‘runners’, homes i dones, encara que no sempre coincideixen tots. Les eixides estan fixades cinc dies a la setmana: dilluns, dimarts, dijous, divendres i diumenge. Solen anar del centre de la ciutat fins al far, en el port, una distància d’uns 5 quilòmetres. L’objectiu és clar: completar l’entrenament abans de les huit del matí, hora en què la majoria d’ells entra a treballar. I els dóna temps: a les 7.30 hores ja estan de tornada. Una dutxa ràpida, i ja estan preparats per afrontar el dia.

Carlos Ferrando, coordinador de l’escola de triatló del club, és l’entrenador que prepara les sèries a estos corredors matiners. «En algunes èpoques de l’any augmentem la progressió en el cas que vulguen preparar curses, com la Mitja Marató Ciutat de Gandia (al novembre), la Marató de València (al desembre), el 10 K Nocturn de la Platja de Gandia-Memorial Toni Herreros (al juny), o les del calendari del circuit de la Safor-Valldigna», explica.

Vicent Boscà puntualitza que el grup està obert tant a socis com no socis, i afegeix que una de les experiències més gratificants és poder vore l’alba cada dia «i com canvia el paisatge i la llum segons l’estació de l’any».

Et Pot Interessar