30.2 C
Gandia
Dilluns, 8 agost, 2022

El Club d’Atletisme Teika s’ha reforçat per competir amb garantia els pròxims objectius

· El CA Safor Teika es reforça per a competir en Primera Divisió amb els xics i intentar l’ascens amb les xiques
• El club ‘groguet’ confirma 30 noves altes per a la temporada 2020, que oficialment començarà a partir de l’1 de gener.
• El llançador Daniel Mayor, la migfondista Mónica Pascual i l’obstaculista Sergio Argul són algunes de les apostes de l’entitat.

El Club d’Atletisme Safor Teika ja ha tancat les noves incorporacions per a la temporada federada d’atletisme, que començarà oficialment a partir de l’1 de gener. El club ha tramitat una trentena de noves altes, amb vistes fonamentalment a reforçar l’equip masculí, que competirà en la Primera Divisió Nacional, la categoria de plata de l’atletisme espanyol, i a intentar l’ascens amb el femení.

En categoria masculina destaquen els llançadors Aitor Escamilla, així com els germans Daniel i Rubén Mayor, que han estat medallistes nacionals des de categories inferiors, i procedeixen del Club de Córrer El Garbí. També se suma Sergio Argul, resident a València capital. És especialista en 3.000 metres obstacles i deixa el Fent Camí de Mislata, en la Divisió d’Honor, per a competir amb els ‘groguets’. Al costat d’ell ha signat el huitcentista Guillem Tapia.

Les proves de velocitat curta, que eren el taló d’Aquil·les de l’equip la temporada passada, es veuran millorades amb diversos velocistes procedents del Club d’Atletisme Sant Joan, d’Alacant, com són José Giner o Carlos Pozo, entre d’altres. Un altre important velocista que s’uneix al club saforenc és David Concejo, especialista en el doble hectòmetre i procedent del Playas de Castellón. Per al sector de salts horitzontals arriben el brasiler Alberto de Oliveira i Nicolás Blasco, també procedents del CA Sant Joan, i per a les tanques Mario Rico i Marc Pérez, des del CA Silla.

L’equip femení també s’ha reforçat amb el propòsit d’ascendir a Primera, després de cinc intents fallits, quatre d’ells consecutius. Es tracta de joves atletes molt prometedores, com ara la migfondista Mónica Pascual, natural de la Vila Joiosa i procedent del club ApolAna d’Alacant; la quatrecentista Marta Pla, que sigues baixa al Playas de Castellón; o les corredores de tanques Belén Sospedra, procedent del CA Els Sitges, i Alicia Evangelista, que deixa el CA Torrent.

D’altra banda, el CA Safor Teika comptarà per a la temporada 2020 amb quatre clubs filials, als quals l’entitat podria recórrer en cas de necessitat: CC El Garbí (Gandia), CA La Rabosa (Alzira), CA Els Sitges (Burjassot) i CA Guadassuar.

Per al director esportiu del club, David Melo, “l’objectiu de l’equip masculí és mantindre la categoria, en ser debutants, i després d’aquestes incorporacions pensem que serà capaç de lluitar de tu a tu davant clubs de major pressupost”. Pel que fa a les xiques, hi ha hagut menys incorporacions, “però mantenim el bloc de la temporada passada, que no va ascendir per molt poquet, i confiem en les nostres joves de la base per a reforçar l’equip absolut, ja que porten diverses temporades competint entre els millors equips del panorama nacional”.

Calendari 2020

Cal recordar que, tal com va aprovar l’assemblea de la Reial Federació Espanyola d’Atletisme l’abril de 2018, a partir de 2020 les temporades coincidiran amb l’any natural, de l’1 de gener al 31 de desembre, per a les categories de Sub18 (Juvenil) fins a Veterans, mentre que des de Sub12 (Aleví) a Sub16 (Cadet) es manté el calendari semblant a l’escolar, és a dir, de novembre del primer any a juny del següent.

Els atletes del CA Safor Teika començaran la temporada aquest dissabte, 4 de gener, amb el Campionat Autonòmic per Clubs Sub-20 (Junior) en Pista Coberta, que se celebrarà al pavelló Lluís Puig de València

FOTO 1
Daniel Mayor.

FOTO 2
Mónica Pascual.

FOTO 3
Sergio Argul

Articles relacionats