19.6 C
Gandia
Dissabte, 3 juny, 2023

El ciclista Van der Poel entrena a la Safor abans del Giro d’Itàlia

Aquesta passada setmana el belga Mathiue Van der Poel al costat del seu equip l’AlpecinFenix ha estat preparant l’imminent inici del Giro d’Itàlia per les muntanyes de les comarques de La Safor i La Marina.

Van der Poel Safor

Van der Poel és una de les estreles del ciclisme mundial per la seua gran explosivitat, tal vegada és un dels més seguits pels joves aficionats per què domina totes les especialitats del ciclisme com el ciclocròs, BTT i carretera.

El belga ja va estar en aquestes terres durant el mes de febrer passat i març i ara després de comprovar el bon resultat amb diverses victòries ha vingut novament portant al seu equip per a l’assalt final a la samarreta rosa.

Durant tota la setmana han estat concentrats a l’hotel Syncrosfera de Pedreguer on han estat a 2.000 metres d’altura amb les habitacions d’hipòxia sense haver d’anar a Sierra Nevada o al Teide com solien fer.

Tot això conjugat amb les muntanyes adjacents han contribuït fer un extens entrenament, han ascendit cinc vegades a La Llancuna, altres tantes vegades a Barx, se’ls ha vist en Tavernes i com no a les muntanyes del Vall d’Ebo i Coll de Rates. Realitzant tots els dies al voltant de 150 quilòmetres i a prop 2.500 metres d’altitud acumulada. Ha vingut a entrenar, ja que en una de les seues ascensions a la Llancuna marca un temps de 15 minuts 52 segons.

A part de Van der Poel, una altra de les grans estreles com és Renco Evenepoel ha estat també a la seua casa a Calp durant la setmana passada després del seu memorable triomf en Lieja.

Sense cap dubte el ciclisme professional ha triat ja les comarques de la Marina i La Safor per a realitzar les seues preparacions guanyant-li la partida a Mallorca on assíduament anaven allí, però la comoditat dels seus hotels, l’amplitud per a albergar tota la caravana que embolica un equip i per descomptat la tranquil·litat de les seues carreteres amb els seus ports explosius i com no amb hotels d’última generació fa que a poc a poc el turisme ciclista vinga a aquestes zones si bé encara li falten megacentres de ciclisme com ocorre a Mallorca per a atraure el ciclisme aficionat.

Un nou negoci que ha de ser explotat durant els mesos amb poca activitat turística que és quan venen els ciclistes professionals, per què “qui no desitjaria pegar-se a roda amb alguna de les més exigents estreles del planeta”.

Articles relacionats