14.2 C
Gandia
Dissabte, 2 desembre, 2023

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana reconeix als donants de Gandia

· 176 persones aconsegueixen la medalla d’or del donant que reconeix la seua col·laboració desinteressada

· Liduvina Gil: “Vull felicitar-vos per la vostra decisió reflexiva i responsable de fer-vos donants de sang. Pel vostre compromís desinteressat”

El Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana va organitzar ahir al Teatre Serrano l’acte de reconeixement als donants de sang de Gandia que ha estat escollida com a “Poble del Mes” per les donacions realitzades pels ciutadans.

En l’acte va estar present Roberto Roig, Cap de Servei d’Hemodonació del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana; Ricard Igualde, conseller de la Mancomunitat de Municipis de la Safor; la regidora delegada de Sanitat, Liduvina Gil, així com els donants guardonats.

La regidora va dirigir unes paraules als presents on va destacar el vessant solidari dels donants, ja que amb aquest acte ajuden a les persones que pateixen alguna malaltia. “La sang humana segueix sent un producte indispensable, que tot i els grans avenços tecnològics, encara no pot fabricar-se en laboratoris. La fabricació de sang només pot aconseguir-se mitjançant la donació i constitueix un acte generós de la ciutadania per resoldre un problema públic. Podem afirmar que la donació de sang és, des de fa dècades l’acte humanitari que més vides ha salvat al món“.

Liduvina Gil va qualificar de “vitals” els programes de donació de sang del Centre de Transfusió de la Comunitat Valenciana dirigits a sensibilitzar a la població, ja que una peça clau en la donació segura de sang és la promoció, selecció i fidelització dels donants i va valorar que a Gandia es realitzen campanyes de donació de sang des de fa anys i que l’any 2018 es van dur a terme 46 jornades de donació de sang i que el passat any els gandians van donar 2.143 unitats de sang. “Tenim un índex de 36 donacions per cada mil habitants, per damunt de la mitjana autonòmica. La nostra ciutat és un dels municipis més solidaris del territori valencià pel que fa al nivell de donacions“.

Durant l’acte, 176 persones van ser reconegudes amb la medalla d’or. “Vull felicitar-vos per la vostra decisió reflexiva i responsable de fer-vos donants de sang. Pel vostre compromís desinteressat” va finalitzar Gil.

Articles relacionats