12.8 C
Gandia
Dimarts, 5 desembre, 2023

Dispositiu especial de Seguretat de Nadal a Gandia

· Als 41 agents de la Policia Local cal sumar agents de la Policia Nacional, Autonòmica i Guàrdia Civil que formen part de l’operatiu

· Nacho Arnau: “Les últimes dades facilitades per la Policia Nacional constaten que durant els últims 4 anys la taxa de delictes s’ha reduït un 15% a Gandia. És un indicador del bon funcionament de la coordinació entre tots que facilita l’arribada de visitants a Gandia i genera tranquil·litat a les empreses a l’hora d’invertir“.

AO 8438 copiaEl regidor delegat de Seguretat, Nacho Arnau ha comparegut en roda de premsa al costat del comissari de la Policia Nacional de Gandia, Carlos Julio San Román i l’Intendent Cap de la Policia Local, Marc Cuesta han comparegut aquest matí en roda de premsa per valorar el resultat de la Junta Local de Seguretat que es va celebrar despús-ahir a l’Ajuntament de Gandia.

Una Junta de Seguretat que va estar presidida per l’alcaldessa de Gandia, Diana Morant i on també van participar el subdelegat de Govern, José Roberto González; el comissari en cap de la Policia Nacional, i altres membres dels diferents cossos i forces de seguretat de l’Estat, com són la Guàrdia Civil i la unitat adscrita a la Policia Autonòmica.

En primer punt de l’ordre del dia era el dispositiu especial per a la campanya de Nadal i Reis, especialment enfocat a la vigilància de les zones comercials i altres punts on es produeixen concentracions de gent. Durant la trobada es va establir un sistema de coordinació amb la màxima cooperació entre les diferents forces de seguretat.

“Com ja hem fet en els últims anys, potenciem les reunions, d’una banda, entre Policia Nacional i Policia Local, per intensificar la presència policial als carrers de la ciutat i, d’altra banda, amb la Guàrdia Civil pel control dels accessos des de les carreteres” va declarar Arnau, que ha informat que aquest dispositiu està en marxa des de la segona quinzena de novembre. Durant aquest temps s’han mantingut reunions setmanals de coordinació “per augmentar la presència policial i millorar la seguretat als carrers de la ciutat”.

El regidor ha aprofitat la seua compareixença per a valorar positivament les dades conegudes aquesta setmana que constaten que durant els últims 4 anys, la taxa de delictes s’ha reduït a Gandia en un 15%. “És un indicador del bon funcionament de la coordinació entre tots que facilita l’arribada de visitants a Gandia i genera tranquil·litat a les empreses i comerciants a l’hora d’invertir. Un fet que el subdelegat de Govern va voler destacar durant la reunió”

D’aquesta manera, s’ha acordat que els dos cossos, realitzen patrullatge per la zona centre durant el matí i la vesprada, a més de reforçar la presència dels caps de setmana que és quan hi ha més afluència de persones. També hi haurà presència alternativa de Policia Nacional i Local en els centres comercials, Plaza Mayor, Carrefour, La Vital i Parc Myo; i altres zones comercials de la ciutat com la zona de la República Argentina / Abad Sola, Corea, Roís de Corella o el Grau.

Sobre la campanya de Nadal, el comissari de la Policia Nacional de Gandia, Carlos Julio San Román va informar que des de la Policia Nacional ja s’està desenvolupant la fase prèvia on les unitats específiques del Cos s’encarreguen de posar-se en contacte amb les grans superfícies i les empreses de seguretat privada per millorar la coordinació, informar els comerciants i, en el cas que siga necessari, millorar alguns aspectes de la seguretat en aquestes superfícies. “Estem notant que l’activitat preventiva està funcionant cada vegada més i així ho corroboren les dades. Els vigilants estan més actius la qual cosa ens permet millorar el servei i augmentar la seguretat“.

Una vegada finalitzada aquesta fase, a partir del 13 de desembre, es dona inici a la fase operativa del dispositiu on la Policia Nacional que comptarà amb una patrulla dedicada exclusivament per a les grans superfícies comercials; el grup Operatiu de resposta que treballarà en horaris específics i centrant la seua tasca durant els dijous, divendres i caps de setmana; o la brigada policial judicial destinada a inspeccionar comerços. A tot aquest dispositiu se sumen les unitats habituals que disposa la comissaria.

Pel que fa a la zona centre i donat el nivell d’alerta establit des del Govern Central, s’està estudiant protocol de prevenció i protecció i per això, es reprendrà la instal·lació de dispositius de seguretat com ara blocs de ciment, vehicles policials, tanques o pivots, sense que es produïsca el tancament total del centre de Gandia.

El dispositiu de la Policia Local, va informar Marc Cuesta, estarà integrat per 41 efectius treballant diàriament als carrers de la ciutat. “Gandia aglutina durant aquesta campanya a moltes persones d’altres comarques que realitzen les seues compres nadalenques. Una de les nostres funcions és donar tranquil·litat al ciutadà amb la nostra presència i la d’altres cossos als carrers. Per això és fonamental la coordinació i establir els protocols adequats que també permeten la conciliació de l’oci i el descans”.

D’altra banda, la Policia Autonòmica estarà donant suport i col·laborant amb la Policia Local i Nacional en tots aquells llocs on es concentren un nombre elevat de persones. La Guàrdia Civil també estarà pendent dels controls d’accessos a la ciutat des de carretera.

Altres punts de l’ordre del dia abordats van ser la campanya de cítrics, on la Guàrdia Civil juntament amb la Policia Nacional realitzaran el control en els magatzems i camps per controlar els possibles casos de fruita robada; els avenços que s’estan realitzant en matèria de combatre la violència de gènere amb la implantació dels punts violeta o les diverses iniciatives de prevenció, formació i informació.

Articles relacionats